Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας, τα ρομπότ καθαρισμού και ο προσωπικός σας «κουμπαράς»!

Τι είδαμε στο νέο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση

Ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η πρώτη και μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος μας ταξίδεψαν για ακόμη μια φορά στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας το Σάββατο 5 Αυγούστου μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL.

Ειδικότερα, στο νέο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η πρώτη καλεσμένη ήταν η Ελένη Ακτύπη, Managing Director του WE LEAD, της ΜΚΟ που θέλει να αλλάξει τους όρους για τις γυναίκες στην τεχνολογία. Όπως μας είπε η κ. Ακτύπη «το WE LEAD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες από το Libra Philanthropies και όραμα μας είναι ένας τεχνολογικός κόσμος, όπου οι γυναίκες cis και trans ίσες ευκαιρίες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν».

Στη συνέχεια της εκπομπής γνωρίσαμε τον Γεράσιμο Γερολυμάτο, ιδρυτή και CEO της Gerobo International, την εταιρεία που έχει φέρει τα πιο σύγχρονα ρομπότ καθαρισμού στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα, μιλώντας για τη σειρά αυτόνομων ρομπότ καθαρισμού και εξυπηρέτησης, ο κ. Γερολυμάτος τόνισε ότι «φέρνουν το αύριο στο σήμερα λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει σε προσωπικό και λόγω της έλειψης που παρατηρείται σε κάποιες βιομηχανίες, logistics, νοσοκομεία και ξενοδοχεία. Εμείς σαν εταιρεία είδαμε αυτή την ανάγκη να αναπτύσσεται μπροστά μας και γι’αυτό και βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την αγορά εκπροσωπώντας συγκεκριμένους οίκους, αλλά και δημιουργώντας ένα κομμάτι δικό μας software, το οποίο λειτουργεί μαζί με τεχνητή νοημοσύνη και machine learning».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Θοδωρής Κρίντας, ιδρυτής και CEO της Koubaras Ltd, της εταιρείας που δίνει άμεση λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων. Όπως μας είπε ο ίδιος «το 2017 ήρθα αντιμέτωπος με την τότε τοποθέτηση μου ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Attica Wealth με τη χρήση του δικαιώματος του μετόχου γιατί η εταιρεία ανήκε στην Attica Bank και κατόπιν εντολής της Τράπεζας της Ελλάδος αποφασίστηκε να πουληθούν όλες οι θυγατρικές. Τότε λοιπόν καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορώ να την αγοράσω, αποφάσισα να φτιάξω κάτι έτσι ώστε να μπορώ να δουλεύω μέχρι τα βαθιά γεράματα. Και αυτό αν θέλετε είναι το πιο ουσιαστικό μήνυμα που έχω να δώσω και στους ανθρώπους και της δικής μας γενιάς… Η ιδέα λοιπόν τότε που γεννήθηκε ήταν ότι υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ένα τεράστιο κενό στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τεχνογνωσία και εμπειρία στελεχών που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν είτε δεν τους χρειάζονται 12 μήνες το χρόνο. Η ιδέα λοιπόν της Koubaras είναι ότι εμείς φέρνουμε τον «κουμπαρά γνώσης» και σας τον προσφέρουμε για όσο χρόνο τον χρειάζεστε για να φέρουμε τη λύση στην εταιρείας σας».

 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις