Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Δημόκριτος υποψήφιος για τα πανευρωπαϊκά βραβεία EEPA 2020

O Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας μας, κατακτά άλλη μια διάκριση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη φορά, μια και είναι υποψήφιος για την Ελλάδα στα European Enterprise Promotion Awards 2020.

Τα βραβεία απευθύνονται σε οργανισμούς που προωθούν την επιχειρηματικότητα υψηλής αξίας σε κάθε χώρα, με τον Δημόκριτο να περνά στους τρεις φιναλίστ ανάμεσα από 185 υποψηφιότητες από 27 χώρες για το βραβείο European Enterprise Promotion Awards 2020 (EEPA 2020) στην κατηγορία Promoting the Entrepreneurial Spirit.

Δημόκριτος – Λεύκιππος: Ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα καινοτομίας για τον πραγματικό κόσμο

Στην πρόταση αναδεικνύεται πώς ο Δημόκριτος, ένας Δημόσιος Ερευνητικός Φορέας, μπορεί με τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και βιώσιμο να υποστηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, κάτι που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την οικονομική ανάπτυξη πολλών Ευρωπαϊκών περιοχών.
Το Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών, ο εσωτερικός κανονισμός για τη μεταφορά τεχνολογίας, η ανάπτυξη του Λεύκιππου και ο κόμβος καινοτομίας AHEDD (Attica Hub for the Economy of Data and Devices) για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων συνθέτουν μια ολοκληρωμένη δυναμική στρατηγική για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Οι άλλες δυο υποψηφιότητες είναι η Γαλλία με το Atlantic Futures, ένα διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης νεανικής επιχειρηματικότητας, και η Δανία με το Open Entrepreuriship, ένα πρόγραμμα γέφυρα μεταξύ ερευνητών, επενδυτών και επιχειρήσεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις