Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Excelon βγάζει το δικό της κρυπτονόμισμα με μοναδικά χαρακτηριστικά

H ελληνική Fintech ψηφιακών πληρωμών με ειδίκευση στα κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε σήμερα το νέο κρυπτονόμισμα XLON και το XLON Chain.

H Excelon Financial Services ανακοίνωσε σήμερα το XLON Chain επεκτείνοντας και ενισχύοντας την πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών της και την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στο οικοσύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Το XLON Chain βασίζεται στο Ethereum Blockchain με ορισμένες σημαντικές προσθήκες που βελτιώνουν σημαντικά την κλιμάκωση, την ταχύτητα, το κόστος, τη φιλικότητα στο περιβάλλον και την διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα το XLON Blockchain Network, θα διαφοροποιηθεί από τα περισσότερα blockchains σήμερα, προσφέροντας λειτουργίες κανονιστικής συμμόρφωσης, που θέτουν το έδαφος για την επικείμενη υιοθέτηση των CBDC (Central Bank Digital Currencies).

Το XLON Chain θα λειτουργεί και θα ελέγχεται από το Ίδρυμα XLON, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από μέλη με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό, τεχνολογικό, νομικό και ακαδημαϊκό κλάδο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται στο μέγιστο η συνετή εκτέλεση της στρατηγικής και της πλήρους διαφάνειας.

Εκτός από την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, το Ίδρυμα XLON, θα εστιαστεί στην ανάπτυξη συνεργασιών και της κοινότητας χρηστών για την ενίσχυση της χρήσης αποκεντρωμένων συναλλαγών και εφαρμογών.

Ο Γιώργος Κορωνιάς, Πρόεδρος της Excelon Financial Services δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε σήμερα το XLON Chain, το οποίο επεκτείνει το οικοσύστημα της Excelon με το XLON Coin ως βασικό του νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain στην αποκεντρωμένη – συμβατή με τους κανονισμούς – εποχή πληρωμών. Το κανονιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά νομίσματα προχωρά ήδη και οι Κεντρικές Τράπεζες αγκαλιάζουν τα CBDCs, ως την επόμενη φύση των νομισματικών μέσων».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του XLON Chain είναι τα κάτωθι:

PoA Consensus: Η καθολική έγκριση των blocks βασίζεται στο Proof of Authority (PoA) για την παροχή πλήρους ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες υπολογιστικής ισχύος και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

PoS Blockj Rewards: Στους εξουσιοδοτημένους επικυρωτές (validators) θα αποδίδονται XLON Coins για την έγκριση των blocks, αναλογικά με τον αριθμό XLON coins που θα έχουν δεσμεύσει.

Carbon Neutral: Το XLON Blockchain Network, λόγω της συναίνεσης (consensus) του PoA, μειώνει δραστικά την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από το δίκτυο επικυρωτών. Tο Ίδρυμα XLON θα επενδύει σε δράσεις και αντισταθμιστικά ουδέτερου άνθρακα (carbon credits), ως μέρος της συνεχούς αφοσίωσής μας στην πολιτική μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Γρήγορες και φθηνές συνναλλαγές: Σε αντίθεση με τα Bitcoin, Ethereum και άλλα PoS blockchains, το XLON Chain μπορεί να ολοκληρώσει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο με πολύ χαμηλές χρεώσεις, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

Υποστήριξη Smart Contracts: Το XLON Chain αγκαλιάζει την ισχυρή λειτουργικότητα του Ethereum Virtual Machine (EVM) για την εκτέλεση smart contracts για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps).

Υποστήριξη όλων των κρυπτογραφικών τεκμηρίων:

  • ERC-20: Το τυπικό API που χρησιμοποιείται για fungible tokens, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών παρακολούθησης μεταφοράς και υπολοίπου.
  • ERC-223: Προστασία των χρηστών από τυχαίες μεταφορές συμβολαίων.
  • ERC-721: Το δημοφιλές API για μη εύχρηστο διακριτικό (NFT – Non Fungible Tokens), που αντιπροσωπεύει την κυριότητα σε ψηφιακά ή φυσικά στοιχεία. Τα NFTs μπορούν να ανήκουν και να πραγματοποιούνται συναλλαγές από ιδιώτες καθώς και να αποστέλλονται σε τρίτους.
  • ERC-809: Για ενοικίαση NFT (Non-Fungible Tokens).
  • ERC-1238: Καλύπτει μη μεταβιβάσιμα διακριτικά (ή «εμβλήματα»).

Blockchain Oracles: Τα XLON Chain Oracles θα συνδέουν το blockchain με δεδομένα εκτός αλυσίδας (off-chain) / πραγματικού κόσμου, ενεργώντας ως middleware και γεφυρώνοντας τους δύο κόσμους.

Διακυβέρνηση: Στο πλαίσιο του οράματός της εταιρείας σχετικά με την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων, η δυναμική και διαφανής διακυβέρνηση αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που θα βρίσκεται στην καρδιά του XLON Chain για την εφαρμογή κρυπτονομικών πολιτικών.

Ρυθμιστική συμμόρφωση: Τα blockchains έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ανωνυμία και αυτό πρέπει να συνεχίσει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Παρ ‘όλα αυτά, η εφαρμογή της κανονιστικής συμμόρφωσης, όπως οι πολιτικές KYC και AML, μπορεί να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους τις χρειάζονται στα πλαίσια συμμόρφωσής τους (πχ επενδυτικά κεφάλαια, τράπεζες, επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας, επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές κ.λπ.).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις