Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Silicon Valley Bank προσλαμβάνει 150 άτομα στην Ευρώπη εν μέσω αύξησης των τεχνολογικών συμφωνιών

Η τράπεζα χρηματοδοτεί Startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ενώ προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους στοχεύει στη διασφάλιση των επενδύσεων σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σε περίπου 150 προσλήψεις υπαλλήλων στην Ευρώπη, αναμένεται να προβεί η Silicon Valley Bank φέτος, κυρίως στη Βρετανία, καθώς επιδιώκει να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για επενδύσεις σε τεχνολογικού ενδιαφέροντος καινοτόμες εταιρείες, όπως δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η τράπεζα, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας, προσλαμβάνει τραπεζίτες που θα συμβάλλουν στο να αναπτύξει η ίδια διασυνδέσεις ανάμεσα σε Αμερικανούς κυρίως επενδυτές με νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας σε αγορές όπως η Βρετανία, η Γερμανία και το Ισραήλ, δήλωσε η Erin Platts, πρόεδρος του βρετανικού παραρτήματος της τράπεζας.

Η τράπεζα προσλαμβάνει επίσης προσωπικό υποστήριξης στις υπηρεσίες χρηματοδοτήσεων, διαχείρισης κινδύνου και συμμόρφωσης, καθώς μετατρέπει το υποκατάστημά της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θυγατρική, πρόσθεσε.

Η κάθετη αύξηση των προσλήψεων έρχεται σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές με έδρα τη Βρετανία που μειώνουν τα έξοδά τους και περιορίζουν το ανθρώπινο δυναμικό. Παρά τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών σχετικά με τις αποτιμήσεις στον κλάδο, η Platts δήλωσε ότι η τράπεζα δεν τρέφει τον ίδιο προβληματισμό.

Η ίδια εκτιμά ότι τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας στον εν λόγω τομέα αναμένεται να καλύψουν τις όποιες μέτριες επιδόσεις παρουσιαστούν μεταξύ ορισμένων εταιρειών το προσεχές έτος. Σημειώνει ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν κάποιες απώλειες, όμως το μέγεθος της αγοράς είναι τεράστιο και μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια στις απαιτήσεις.

Η τράπεζα ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε εταιρείες τεχνολογίας προσφέροντας χρηματοδοτήσεις αρχικού σταδίου, και έχει υποστηρίξει αρκετές εταιρείες που έχουν εισαχθεί πρόσφατα στο χρηματιστήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις