Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AgroScout: Χρηματοδότηση 7,5 εκατ. δολαρίων για την Startup που θα εκσυγχρονίσει 500 εκατ. αγροκτήματα

Η agtech Startup παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και βιώσιμες λύσεις σε καλλιεργητές.

Στοχεύοντας σε πάνω από 500 εκατ. “υπο-εξυπηρετούμενες” γεωργικές εκτάσεις παγκοσμίως, η νεοφυής επιχείρηση αγροτεχνολογίας AgroScout συνέλεξε 7,5 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Συνολικά, η εταιρεία από το Ισραήλ έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 11 εκατ. δολάρια.

Η AgroScout παρέχει στους αγρότες μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των καλλιεργειών, καθώς και ένα εργαλείο για την αειφορία και ειδικές αναφορές σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017, χρησιμοποιεί 5 επίπεδα δεδομένων (datapoints) και παράγει ένα αναλυτικό αποτέλεσμα που βοηθά στη δημιουργία και εφαρμογή ενός σχεδίου διαχείρισης καλλιεργειών. H πλατφόρμα εντοπίζει επίσης παράσιτα και ασθένειες, ενθαρρύνοντας τη μείωση των φυτοφαρμάκων όταν είναι δυνατόν.

Σκοπός της AgroScout είναι να παρέχει στους αγρότες και τις επιχειρήσεις τους, αλλά και σε παραγωγούς τροφίμων, βελτιωμένες προβλέψεις απόδοσης πριν από τη συγκομιδή και όλα αυτά με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Αξιοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει μια αποτελεσματική και υπεύθυνη γεωργική τεχνολογία σε περίπου 500 εκατομμύρια αγροκτήματα διεθνώς. Αντίθετα με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες, η εταιρεία ξεχωρίζει για τους μηχανισμούς συλλογής δεδομένων χαμηλού κόστους και την ευχρηστία του συστήματος που βρίσκεται στη διάθεση του καλλιεργητή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις