Η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung και την Apple τον Ιούνιο

Οι πωλήσεις της Xiaomi εκτοξεύτηκαν ιδιαίτερα μετά την πτώση της Huawei και την παύση στην παραγωγή της Samsung.

Η κινεζική Xiaomi πούλησε περισσότερα τηλέφωνα τον Ιούνιο από τους αντιπάλους της Samsung και Apple, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint.

Οι πωλήσεις της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία μερίδιο 17,1% του συνολικού αριθμού των smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο. Με τη σειρά τους, η Samsung και η Apple πούλησαν το 15,7% και το 14,3% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων για την ίδια περίοδο, αντίστοιχα.

Για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, η Xiaomi ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone, μετά τη Samsung. Οι αναλυτές της Counterpoint εκτιμούν ότι η τάση αυτή ενδέχεται να είναι προσωρινή, καθώς ένα νέο κύμα πανδημίας της Covid-19 στο Βιετνάμ μπορεί να διέκοψε την παραγωγή της Samsung τον Ιούνιο, όταν και παρατηρήθηκε έλλειψη στις συσκευές.

Η Samsung ανέφερε τη διακοπή της παραγωγής στο Βιετνάμ λόγω των τοπικών lockdown, γεγονός που επηρέασε και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Ο κολοσσός των smartphones αναμένει ότι η παραγωγή θα επιστρέψει σύντομα στα κανονικά επίπεδα.

Από τότε που ξεκίνησε η πτώση της Huawei, η Xiaomi καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε“, δήλωσε ο Tarun Pathak, διευθυντής ερευνών της Counterpoint.  Ο ίδιος σημείωσε ότι η Xiaomi επεκτείνεται στις παλαιές αγορές της Huawei, όπως η Κίνα, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

Με βάση έρευνα της Strategy Analytics αυτό το μήνα, διαπιστώθηκε ότι η Xiaomi ήταν η κορυφαία μάρκα smartphone στην Ευρώπη για τρεις συνεχόμενους μήνες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, κατέχοντας περίπου το 25% του μεριδίου αγοράς.

Η Xiaomi παραμένει εξίσου ισχυρός παίκτης και στην Ινδία, ενώ aν και τα περισσότερα τηλέφωνα της εξακολουθούν να απευθύνονται στη μαζική αγορά, ξεκινά σιγά σιγά την είσοδο της στην high-end κατηγορία που σήμερα κυριαρχείται από premium συσκευές της Samsung και της Apple.

Φέτος, η Xiaomi λάνσαρε το smartphone Mi 11 Ultra με τιμή εκκίνησης τα 928 δολάρια, καθώς και το πρώτο της πτυσσόμενο τηλέφωνο στα 1,545 δολάρια. Η Samsung αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει νέα υψηλής ποιότητας smartphones την επόμενη εβδομάδα στην εκδήλωση Galaxy Unpacked και η Apple πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενο iPhone τον Σεπτέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις