Η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung και την Apple τον Ιούνιο

Newsroom
3'

Η κινεζική Xiaomi πούλησε περισσότερα τηλέφωνα τον Ιούνιο από τους αντιπάλους της Samsung και Apple, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint.

Οι πωλήσεις της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία μερίδιο 17,1% του συνολικού αριθμού των smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο. Με τη σειρά τους, η Samsung και η Apple πούλησαν το 15,7% και το 14,3% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων για την ίδια περίοδο, αντίστοιχα.

Για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, η Xiaomi ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone, μετά τη Samsung. Οι αναλυτές της Counterpoint εκτιμούν ότι η τάση αυτή ενδέχεται να είναι προσωρινή, καθώς ένα νέο κύμα πανδημίας της Covid-19 στο Βιετνάμ μπορεί να διέκοψε την παραγωγή της Samsung τον Ιούνιο, όταν και παρατηρήθηκε έλλειψη στις συσκευές.

Η Samsung ανέφερε τη διακοπή της παραγωγής στο Βιετνάμ λόγω των τοπικών lockdown, γεγονός που επηρέασε και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Ο κολοσσός των smartphones αναμένει ότι η παραγωγή θα επιστρέψει σύντομα στα κανονικά επίπεδα.

Από τότε που ξεκίνησε η πτώση της Huawei, η Xiaomi καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε“, δήλωσε ο Tarun Pathak, διευθυντής ερευνών της Counterpoint.  Ο ίδιος σημείωσε ότι η Xiaomi επεκτείνεται στις παλαιές αγορές της Huawei, όπως η Κίνα, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

Με βάση έρευνα της Strategy Analytics αυτό το μήνα, διαπιστώθηκε ότι η Xiaomi ήταν η κορυφαία μάρκα smartphone στην Ευρώπη για τρεις συνεχόμενους μήνες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, κατέχοντας περίπου το 25% του μεριδίου αγοράς.

Η Xiaomi παραμένει εξίσου ισχυρός παίκτης και στην Ινδία, ενώ aν και τα περισσότερα τηλέφωνα της εξακολουθούν να απευθύνονται στη μαζική αγορά, ξεκινά σιγά σιγά την είσοδο της στην high-end κατηγορία που σήμερα κυριαρχείται από premium συσκευές της Samsung και της Apple.

Φέτος, η Xiaomi λάνσαρε το smartphone Mi 11 Ultra με τιμή εκκίνησης τα 928 δολάρια, καθώς και το πρώτο της πτυσσόμενο τηλέφωνο στα 1,545 δολάρια. Η Samsung αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει νέα υψηλής ποιότητας smartphones την επόμενη εβδομάδα στην εκδήλωση Galaxy Unpacked και η Apple πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενο iPhone τον Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.