Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Robinhood εξαγοράζει την Say Technologies για 140 εκατ. δολάρια

Στόχος της συμφωνίας είναι να βελτιωθούν οι σχέσεις και οι συναλλαγές μεταξύ μετόχων και εταιρειών.

Η αμερικανική εταιρεία ψηφιακών επενδύσεων Robinhood ανακοίνωσε χθες ότι θα εξαγοράσει τη Say Technologies σε μια συμφωνία 140 εκατ. δολαρίων.

Η Say Technologies είναι μια Startup επιχείρηση που έχει αντλήσει 8 εκατ. δολάρια το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase. Τα δεδομένα του PitchBook δείχνουν ότι η αξία της κυμαίνεται στα 28 εκατ. δολάρια επομένως οι επικεφαλής της εταιρείας κατόρθωσαν να πετύχουν περίπου 5x απόδοση.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συμφωνία καθώς συνιστά την πρώτη σημαντική εξαγορά της Robinhood από την είσοδο της στο χρηματιστήριο στα τέλη Ιουλίου, ενώ αναδεικνύει το πού μπορεί να επενδύσει ένα μέρος του νέου μετοχικού της πλούτου.

Σε ανάρτηση στο blog της, η Robinhood σημείωσε ότι βασική της πεποίθηση είναι η ίση πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Για αυτό το λόγο, επένδυσε στην Say η οποία  έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει σε μικρότερους μετόχους να θέτουν ερωτήσεις στις εταιρείες όπου επενδύουν.

Η Robinhood συγκεντρώνει ένα τεράστιο σύνολο χρηστών – μικροεπενδυτών που συναλλάσσονται με επιχειρήσεις. Η Say διαθέτει την τεχνολογία για τη σύνδεση των μικροεπενδυτών με τις εταιρείες. Χάρη στη βάση δεδομένων της Robinhood σχετικά με το ποιος μικροεπενδυτής κατέχει τι και την τεχνολογία επικοινωνίας της Say, η πλατφόρμα συναλλαγών μπορεί να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία στους μετόχους σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες για επενδύσεις λιανικής.

Οι εμπορικές συναλλαγές είναι πλέον δωρεάν σε πολλά μέρη, οπότε η τοποθέτηση εξειδικευμένων υπηρεσιών στην επενδυτική υπηρεσία της Robinhood συμβάλλει στην αύξηση της πιστότητας των χρηστών και στην προσθήκη νέων χρηστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις