Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Ντεμπούτο για νέο εναέριο κόμβο αξίας 1.5 δις με στόχο τις πιο γρήγορες παραδόσεις

Ο κόμβος θα χρησιμεύσει ως το κεντρικό δίκτυο των επιχειρήσεων αεροπορικού φορτίου της Amazon στις ΗΠΑ, επιτρέποντας της να επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις παραδόσεις σε περισσότερες γωνίες της χώρας.

Η Amazon εγκαινίασε την Τετάρτη τον αεροπορικό κόμβο της αξίας 1,5 δισ. δολαρίων στο Βόρειο Κεντάκι, ο οποίος θα συμβάλει στην επιτάχυνση της προσπάθειας της για ταχύτερη παράδοση και μεγαλύτερο έλεγχο του δικτύου εφοδιασμού της.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την Amazon Air, τον αναπτυσσόμενο βραχίονα αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών της εταιρείας που ξεκίνησε το 2016, τα δρομολόγια του οποίου εκτελούνται από διάφορους συμβεβλημένους αερομεταφορείς.

Σε όλο το δίκτυο αποθηκών και φορτηγών διανομής της εταιρείας, τα αεροπλάνα συνιστούν βασικό κομμάτι για να διασφαλιστεί η άμεση παράδοση των πακέτων στους πελάτες. Η Amazon Air λειτουργεί σε πάνω από 40 αεροδρόμια στις ΗΠΑ, αλλά ο τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο Cincinnati/Northern Kentucky θα είναι το κεντρικό του εθνικού δικτύου εμπορευματικών μεταφορών της.

Το παραπάνω θα επιτρέψει στην Amazon να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες παράδοσης μίας ημέρας σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Για τον ίδιο λόγο, έχει επεκτείνει τη μονάδα αεροπορικού εφοδιασμού πέρα από τις ΗΠΑ, ανοίγοντας έναν περιφερειακό αεροπορικό κόμβο 20.000 τ.μ. στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle στη Γερμανία τον Νοέμβριο.

Στο Κεντάκι, ο κόμβος που βρισκόταν υπό ανάπτυξη για πάνω από 4 χρόνια εκτείνεται σε ένα campus άνω των 600 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει μια ράμπα στάθμευσης αεροσκαφών, ένα πολυεπίπεδο κτίριο στάθμευσης και επτά κτίρια. Η Amazon συμπεριέλαβε επίσης ένα ρομποτικό κέντρο διαλογής 800.000 τ.μ., όπου τα πακέτα ταξινομούνται ανά ΤΚ και συγκεντρώνονται σε φορτηγά πριν την παράδοση.

Η έναρξη της λειτουργίας του κόμβου αναμένεται να καλύψει τη διαφορά της Amazon από μεταφορείς όπως η UPS και η FedEx. To κέντρο είναι σχεδιασμένο να έχει χωρητικότητα 100 αεροπλάνων με το σήμα της Amazon και να διαχειρίζεται περίπου 200 πτήσεις την ημέρα, γεγονός που προϊδεάζει τις επιδιώξεις της Amazon να φέρει πολλές από τις αεροπορικές εμπορευματικές της δραστηριότητες στον τόπο που ξεκίνησε τη δράση της.

Οι επενδυτές αμφισβητούν κατά πόσο η Amazon θα διαθέσει τις αεροπορικές μεταφορικές υπηρεσίες της σε άλλες εταιρείες ως έναν τρόπο δημιουργίας νέων πηγών εσόδων. Προς το παρόν, η αντιπρόεδρος της Amazon Global Air, Sarah Rhoads, δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στη διαχείριση του δικού της όγκου πακέτων.

Η Amazon Air διαθέτει πλέον περισσότερα από 75 αεροσκάφη στο δίκτυο με τις προβλέψεις να θέλουν την εταιρεία να μετρά πάνω από 80 αεροσκάφη και επιπλέον 85 μισθωμένα και ιδιόκτητα μέχρι το τέλος του 2022. Η Atlas Air Worldwide Holdings και η Air Transport Services Group είναι μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης της.

Τον Ιανουάριο, η Amazon απέκτησε 11 μεταχειρισμένα αεροσκάφη Boeing 767-300 από τη Delta και τη WestJet, την πρώτη της αγορά αεροσκαφών, καθώς οι τιμές τους έπεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις