Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rapid Robotics συγκεντρώνει άλλα 36,7 εκατ. δολάρια

Το δεύτερο υψηλό ποσό χρηματοδότησης που λαμβάνει η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2021, αναπτύσσοντας ρομπότ για την αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο.

Η εταιρεία κατασκευής ρομπότ εξασφάλισε το ποσό των 36,7 εκατ., τέσσερις μήνες μετά τη χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. δολαρίων. Στο γύρο ηγήθηκαν οι Kleiner Perkins και Tiger Global ενώ συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές NEA, Greycroft, Bee Partners και 468 Capital, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια της εταιρείας στα 54,2 εκατ. δολάρια.

Με τη χρηματοδότηση, η αποτίμηση της Startup με έδρα την Bay Area αγγίζει τα 192,5 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά γύρο χρηματοδότησης της Rapid σε λιγότερο από ένα χρόνο, η οποία ωθείται από το τεράστιο ενδιαφέρον για τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση που τροφοδοτεί τελευταία η παγκόσμια πανδημία της Covid-19.

Καθώς οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τους λιγότερο απαραίτητους εργαζόμενους, οι επενδύσεις σε αυτές τις τεχνολογίες έχουν αυξηθεί. Τα προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία στον χώρο των κατασκευών έφεραν επίσης στο προσκήνιο την ανάγκη για ευέλικτη και παγκόσμια παραγωγή.

Βασικό έργο της Rapid αποτελεί το ρομπότ Rapid Machine Operator (RMO) που μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα δομημένο περιβάλλον μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς την ανάγκη προγραμματισμού και άλλων γνώσεων ρομποτικής. Το ευέλικτο σύστημα είναι διαθέσιμο στο πλαίσιο του μοντέλου RaaS (ρομποτική ως υπηρεσία) έναντι 25.000 δολαρίων ετησίως.  Το ρομπότ μπορεί να αναλάβει διάφορες εργασίες, καθιστώντας το ιδανικό για εταιρείες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να “τρέξουν” άλλα συστήματα εργασίας.

Η χρήση των ρομποτικών μηχανημάτων γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειψη ημιαγωγών, ή όταν συμβεβλημένοι κατασκευαστές δεν μπορούν να παράγουν παρεμβύσματα, φιαλίδια, ετικέτες, όπου δηλαδή η αδυναμία παραγωγής ενός μόνο κομματιού μαύρου πλαστικού σε σχήμα U μπορεί να οδηγήσει σε παύση μια ολόκληρη γραμμή αυτοκινήτων λ.χ., σημειώνει ο CEO της νεοσύστατης εταιρείας Jordan Kretchmer.

Αν στόχος της Rapid συνιστά η αυτοκινητοβιομηχανία, η νεοφυής επιχείρηση αναφέρει ότι η εταιρεία στον χώρο της υγείας TruePill χρησιμοποιεί πλέον τα συστήματα της για να γεμίζει και να τοποθετεί ετικέτες στα συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις