Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Workathlon: O αναγνωρισμένος investor Vlad Sarca της ρουμανικής Sparking Capital επενδύει στην ελληνική Startup

Ο κ. Sarca μίλησε στο blog της πλατφόρμας του Seedblink για τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπιστευτεί τις προοπτικές της ελληνικής Startup, πίσω από την οποία βρίσκεται η Κατερίνα Σαντίκου, μια έμπειρη ξενοδόχος δεύτερης γενιάς, που έχει εργαστεί και ζήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν ιδρύσει τη Workathlon στην Ελλάδα.

Ψήφο εμπιστοσύνης από ένα εκ των μεγαλύτερων επενδυτών της Ρουμανίας έλαβε η Workathlon. Ο Vlad Sarca, αναγνωρισμένος investor και partner του ρουμανικού fund Sparking Capital, το οποίο ειδικεύεται σε early stage χρηματοδοτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει στην κορυφαία ελληνική HRTech Startup, στο πλαίσιο της εκστρατείας crowdfunding που έχει ξεκινήσει η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας του Seedblink. Η ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεση εργασίας αποκλειστικά για τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, μέσω του εν λόγω μοντέλου χρηματοδότησης, στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στις διεθνείς αγορές, και συγκεκριμένα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Sarca μίλησε στο blog του Seedblink για τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπιστευτεί τις προοπτικές της ελληνικής Startup, πίσω από την οποία βρίσκεται η Κατερίνα Σαντίκου, μια έμπειρη ξενοδόχος δεύτερης γενιάς, που έχει εργαστεί και ζήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν ιδρύσει τη Workathlon στην Ελλάδα.

“Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που με έπεισαν να επενδύσω στο Workathlon. Αρχικά, γνώρισα πολλά για την ευρωπαϊκή αγορά του recruitment – στην οποία δραστηριοποιήθηκα για περισσότερα από 15 χρόνια. Ήμουν ο ιδιοκτήτης της EGV Recruitment, μιας εταιρείας που προσλάμβανε και τοποθετούσε υποψηφίους σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Έχω αποχωρήσει από την εταιρεία το 2018, αλλά εξακολουθώ να είμαι στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης εταιρείας.

Έχω παρατηρήσει αρκετές τάσεις στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και πιστεύω ότι η λύση που προσφέρει η Workathlon λύνει ένα καίριο πρόβλημα. Το προσωπικό είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα στη φιλοξενία και οι επιχειρήσεις είναι πολύ πρόθυμες να βρουν μια λύση για τα προβλήματα που προκύπτουν στις διαδικασίες πρόσληψης με αποτελεσματικό τρόπο.

Προσφέροντας ακριβώς αυτό, η Workathlon δημιουργεί αξία για τους πελάτες της.

Ένας άλλος λόγος είναι τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα. Από την πρώτη συνάντηση που είχα με την Κατερίνα Σαντίκου, με έπεισε ότι γνωρίζει καλά τον τομέα δραστηριοτήτων της, καθώς ερχόταν πάντα προετοιμασμένη στις συναντήσεις μας και μου έδινε πειστικές απαντήσεις σε όλες μου τις ερωτήσεις. Μου μετέφερε επίσης τη σιγουριά ότι μπορεί να αναπτύξει σημαντικά αυτήν την επιχείρηση χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και την εμπειρία της. Η εταιρεία έχει διανύσει πολύ δρόμο από την ίδρυσή της με έσοδα περισσότερα από 200.000 ευρώ ετησίως.

Η Κατερίνα κατάφερε επίσης να πείσει αρκετούς επενδυτές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ομάδας, και αυτό θέλω βλέπω σε έναν ιδρυτή.
Παράλληλα, εκτιμώ πολύ το γεγονός πως η Workathlon έχει επικεντρωθεί σε έναν τομέα – στον οποίο η Κατερίνα διαθέτει μακρά εμπειρία έχοντας κατανοήσει καλά τα σημεία τις ανάγκες των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, η Workathlon έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερa ανταγωνιστικό προιόν, όντας έτοιμη να επεκταθεί και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτή η στρατηγική λειτούργησε, παρόλο που ο κλάδος της φιλοξενίας επλήγη δριμύτατα από την πανδημία.

Για μένα, ως επενδυτή, αυτή είναι μια ευκαιρία γιατί μόλις τελειώσει η πανδημία –και είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί το 2022– αυτή η εταιρεία έχει καλές πιθανότητες να καταγράψει πολύ υψηλότερα έσοδα από τους μέχρι τότε πελάτες της, αλλά και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πελατειακή της βάση για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Υπάρχουν διάφοροι ενδιαφέροντες δρόμοι προς την ανάπτυξη της εταιρείας. Ο πρώτος είναι η αύξηση των πωλήσεων δια μέσου των υπάρχοντων πελάτων, όπως επίσης και μέσω των συνεργειών που δημιουργούν με διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις. Η Workathlon διαθέτει περίπου 400 πελάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, ενώ αυτή η δεξαμενή πελατών αυξάνεται συνεχώς. Πιστεύω ακράδαντα ότι, με συνεχείς προσπάθειες, η εταιρεία μπορεί να πετύχει το ορόσημο των 1.000 πελατών έως το 2023.

Μια δεύτερη πορεία ανάπτυξης είναι η επέκταση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις υπόλοιπες αγορές-κλειδιά της Ευρώπης. Από το 2023 και έπειται αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης, καθώς ο κλάδος είναι απαραίτητο να καινοτομεί και να είναι ολοένα και πιο αποτελεσματικός.

Μια τρίτη πιθανή πορεία ανάπτυξης είναι να εξετάσουμε εκπροσώπους άλλων κλάδους που μπορούν να συνεισφέρουν ώστε γη Workathlon να εξελιχθεί σε μια κορυφαία πλατφόρμα στον κλάδο HR Tech. Οι τεχνικές υποδομές έχουν ήδη αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε υποστηρίζουν επίσης διαδικασίες που σχετίζονται με άλλους κλάδους. Επομένως η είσοδος σε νέες αγορές θα είναι ευκολότερη μόλις επεκταθεί η λύση φιλοξενίας που προσφέρει η Workathlon.” δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος επενδυτής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις