Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία

Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ενδοοικογενειακή Βία» την Κυριακή 13 Μαρτίου

Παγκοσμίως περίπου 750 εκατομμύρια γυναίκες – σχεδόν μία στις τρεις – έχουν δεχθεί βία, σωματική και σεξουαλική από σύντροφό τους, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (30% των γυναικών άνω των 15 ετών). Μία στις τέσσερις γυναίκες υπολογίζεται ότι έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από στενό σύντροφο ή σύζυγο τους τελευταίους 12 μήνες. Κάθε μέρα στον πλανήτη μας  137 γυναίκες δολοφονούνται  από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Τα στοιχεία αυτά, που είναι πριν από την πανδημία, έχουν αλλάξει σημαντικά προς το χειρότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΟΗΕ. Ο μέσος όρος των περιστατικών βίας κατά των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, καταγράφονται 19 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ημερησίως!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, Καθ. Γιώργο Χριστοδούλου, το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας προκλήθηκε και αναδείχθηκε από την πανδημία. Η επιλογή των ρημάτων δεν είναι τυχαία. Η πανδημία προκάλεσε ψυχοπαθολογία (ως αποτέλεσμα του εγκλεισμού) αλλά κυρίως ανέδειξε προϋπάρχουσα, εν δυνάμει οικογενειακή παθολογία.

Τις πολλές πλευρές του σοβαρού αυτού φαινομένου θα αναλύσουν οι ειδικοί που θα συμμετάσχουν σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργανώνει η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 17:00 μ.μ.

Η παρακολούθηση του webinar είναι δωρεάν

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ

Σημείωση: Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι αυστηρά ένα Μη Κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο με Κοινωφελή Σκοπό. Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (WFMH) Μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής (WASP) και Συνδεδεμένο Μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας (WPA).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις