Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιστρέφει το Startup School για νέες ελληνικές Startups από Startup Pathways και Microsoft

Έρχεται το Startup School Vol.2, ένα πρόγραμμα για τους νέους που θέλουν να πάνε την Startup τους στο επόμενο επιχειρηματικό επίπεδο.

Mετά την επιτυχία του Startup School Vol.1 που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, τo Startup School της Startup Pathways επιστρέφει για άλλη μία φορά 18 με 20 Μαρτίου με την υποστήριξη της Microsoft.

Πρόκειται για ένα 3ήμερο εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε early stage, MVP ή idea phase ιδρυτές Startup και αποσκοπεί να εξοπλίσει και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα skills για θέσουν τις βάσεις για την πετυχημένη ανάπτυξη της εταιρείας τους. 

Η Startup Pathways αποτελεί μια οργανωμένη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των founders και των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν, με στόχο την δημιουργία ενός εξωστρεφούς προφίλ, την δικτύωση στο οικοσύστημα και την εταιρική διασύνδεση.

Η Microsoft από την πλευρά της έχει δείξει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τις Startups με τις οποίες συνεργάζεται μέσα από hubs και accelerators που η ίδια διαμορφώνει και συμπράττει στο επίπεδο υποστήριξης και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας τους.

Συγκεκριμένα, στο Startup School Vol.2 συμμετέχουν C-Level corporate executives, βραβευμένοι ιδρυτές scaleups και επιφανείς επενδυτές από τον χώρο προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες και γνώσεις τους με τους νέους που επιθυμούν να πάνε ένα level παραπέρα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 

Η πλατφόρμα για αίτηση συμμετοχής και παρακολούθησης είναι ανοιχτή μέχρι και την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες στις εκπαιδεύσεις θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Startup Pathways. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Startup School περιλαμβάνει:

Παρασκευή 18/3 – Η πρώτη ημέρα

10:00-11:00 Introduction to Microsoft for Startups Founders Hub με την Σουζάνα Θεοδωρίδου (Microsoft) 

11:00-13:00 Risk Management & Assumptions validation Training με τον Νίκο Τσονιώτη (Ideas Forward)

13:30-14:30 Panel discussion “Leadership in Technology” με τους Ζαχαρένια Ατζικάκη (ex Workable), Σωτήρη Καραγιάννη (Space Hellas), Γιώργο Γάτο (Toggl) 

14:30-15:30 «Being a leader in a fast scaling environment” Fireside Chat με τον Μιχάλη Πετυχάκη (Orfium) και τη Σουζάνα Θεοδωρίδου (Microsoft)

Σάββατο 19/3 – Η δεύτερη ημέρα

10:00 – 11:00 “Χρηματοδοτικά εργαλεία για δράσεις και έργα ψηφιακού μετασχηματισμού” με τον Χρόνη Τζερέφο (Microsoft) 

11.00 – 13.00 Pitching Training  με το Δημήτρη Παπαδημητρίου (Startup Pathways)

13.30 – 14.30 Fundraising Panel με τους Κώστας Οικονομόπουλος (Cube RM), Δημήτριος Κουρτέσης (Ideas Forward) και Δημήτρης Βρανόπουλος (FlexFin)

14.30 – 15.30 «Fundraising for Startups» Fireside Chat με τον Δημήτρη Καλαβρό –  Γουσίου (Velocity Partners VC) και τη Σουζάνα Θεοδωρίδου (Microsoft)

Κυριακή 20/3 – Η τρίτη ημέρα

10:00-11:00 GR for GRowth” initiative and the opportunity for our partner ecosystem με τον Δημήτρη Κατσούλη (Microsoft) 

11:00-13:00 Training “The Startup Leadership Model” με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Startup Pathways)

13.30 – 14.30 Risk Management Panel Stories με τους Αλέξανδρο Τρίμη (Welcome Pickups), Ελένη Ακτύπη (Dialectica) και Νίκο Πατσιόγιαννη (Prosperty)

14:30-15:30 «Γυναικεία επιχειρηματικότητα και ρίσκο» Fireside Chat με την Στέφη Βασιλοπούλου και την Σουζάνα Θεοδωρίδου (Microsoft for Startups) 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις