Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rails Girls Athens, διήμερο workshop Ruby on Rails

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το Rails Girls Athens, ένα διήμερο workshop που απευθύνεται στις γυναίκες και αφορά στη γλώσσα προγραμματισμού Ruby και το framework της, Rails.

Το 1o Rails Girls Athens θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στον χώρο του The Cube, Κλεισόβης 8, στην Αθήνα και σκοπεύει να προσελκύσει κυρίως γυναίκες που έχουν από ελάχιστη έως μικρή εμπειρία προγραμματισμού. Οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό, να δημιουργήσουν εφαρμογές web με τη βοήθεια έμπειρων συμβούλων και να ανταλλάξουν ιδέες εντελώς δωρεάν και χρησιμοποιώντας μόνο το laptop τους.

Το project του Rails Girls δημιουργήθηκε το 2010 στη Φινλανδία και αναπτύχθηκε γρήγορα σε πάνω από 90 πόλεις παγκοσμίως. Στόχος του είναι να δώσει σε γυναίκες την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα σωστά εργαλεία, ώστε να γκρεμίσουν όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν σχετικά με το ότι «η εργασία του προγραμματιστή είναι αυστηρά ανδρική δουλειά».

Η Ruby είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού, που χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρείες κολοσσούς όπως οι Amazon, NASA, Cisco, IBM, GitHub, Oracle, Siemens και Engine Yard. Η φιλοσοφία του Rails Girls είναι ότι το Internet αποτελεί ένα μέρος για όλους και πρέπει να αντιπροσωπεύεται από όλους.

Το 1o Rails Girls Athens διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών, ενώ έχει την υποστήριξη των εταιρειών Skroutz.gr, pamediakopes.gr και GitHub.

Χορηγοί επικοινωνίας: Startupper.gr, Emea.gr, AllConnected.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις