Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ελληνικό Startup Μανιφέστο και η “Διακήρυξη των Αθηνών” για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη στο πρώτο Συνέδριο του YES

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών (YES) διοργανώνει στις 26-28 Ιουνίου το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα. Επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν και θα συζητήσουν με θέμα “Ξεπερνώντας το Εμπόδιο της Κατάτμησης και Δημιουργώντας την Πανευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ταυτότητα”.

Το European Youth Entrepreneurship Conference είναι ένας νέος θεσμός που δημιούργησε ο YES και θα καθιερωθεί σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώνεται σε διετή βάση στο κράτος-μέλος που έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 1ο Συνέδριο συμπίπτει με την ελληνική Προεδρία και θα φιλοξενηθεί στους χώρους InnovAthens (στις 26 και 28 Ιουνίου) και Orange Grove (στις 27 Ιουνίου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλητές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Αφρική και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ηγεσίας του YES, το οποίο θα φέρει σε επαφή Ευρωπαίους ήγετες στην νεανική επιχειρηματικότητα προκειμένου να εκδώσουν την “Διακήρυξη των Αθηνών“, ένα κάλεσμα σε δράση προς τους νέους επιχειρηματίες να προωθήσουν την επιχειρηματικότητα υψηλής ανάπτυξης και καινοτομίας ως οδηγό δημιουργίας ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας για την επανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 1ου European Youth Entrepreneurship Conference θα “αποκαλυφθεί” το Ελληνικό Startup Manifesto ενώπιον της Ευρωπαίας Επιτρόπου Νέιλι Κρους και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης. Το Greek Startup Manifesto προτείνει δράσεις και πολιτικές που χρειάζονται στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για να δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά και να παρακολουθήσετε το Συνέδριο, μπορείτε να επισκεφθείτε και κάνετε εγγραφή στο εξής λινκ: http://youthentrepreneurship.eu.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις