Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση για τη προώθηση της επιχειρηματικότητας στα πανεπιστήμια

To Κέντρο Στήριξης της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv και την Πρεσβεία του Ισραήλ διοργάνωσε διεθνή εκδήλωση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιοποίηση της έρευνας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο σύγχρονο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης και η Πρέσβης του Ισραήλ Ms. Irit Ben-Abba. Επίσημος ομιλητής ήταν ο Αναπλ. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγ. Κώστας Φωτάκης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές έργων που προωθούν με επιτυχία την επιχειρηματικότητα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και αναλύθηκαν καίρια σημεία πρακτικής ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων που ενισχύουν την επιχειρηματική εκπαίδευση, συμβάλλουν στην καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και στην ενθάρρυνση των νέων για επιχειρηματικότητα.

Ομιλητές ήταν ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (Directorate General for Education and Culture) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Peter Baur και ο Επικεφαλής ενός από τα πιο επιτυχημένα Κέντρα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη του Πανεπιστημίου του Μονάχου (Strascheg Center for Entrepreneurship) ο Καθ. Klaus Sailer.

Μέσα από τις παρουσιάσεις τους αποτύπωσαν το χάρτη της επιχειρηματικότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρώπης και αναφέρθηκαν σε πρακτικές και μοντέλα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική ενίσχυσή της. Τέλος, ο Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Ιδρυματικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, παρουσίασε τις δράσεις και συνεργατικές πρακτικές ενίσχυσης και προώθησης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ που έχουν ήδη αναγνωρισθεί ως βέλτιστες πρακτικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν πολιτικές αξιοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας, καθώς και σχετικές βέλτιστες πρακτικές από το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv. Ομιλητές ήταν ο Καθ. Yoav Henis, (Vice President for Research and Development), ο Καθ. David Mendlovic (Head of the TAU Ventures & Vice Dean of Engineering Faculty), ο Shlomo Nimrodi, (CEO, RAMOT at Tel Aviv University) και η Keren Primor Cohen (VP General Counsel and Business Affairs).

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν μελέτες περίπτωσης και βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας στην Ελλάδα. Ομιλητές ήταν ο Καθ. Βασίλειος Μακιός, Διευθυντής του Corallia, ο Καθ. Γιάννης Βασιλείου, Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), η Αναπλ. Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη στο Εργαστήριο ELTRUN/SCORE του ΟΠΑ, ο Αναπλ. Καθ. Ίωνας Ανδρουτσόπουλος του ΟΠΑ, ο Δρ. Οδυσσέας Καρτάλος από τη Logotech, η Αναπλ. Καθ. Φοίβη Κουντούρη, Επιστημονική Υπεύθυνη στο Εργαστήριο ReSEES του ΟΠΑ, o Δρ. Μενέλαος Μενελάου από το Κέντρο Καινοτομίας του Πανεπιστήμιου της Κύπρου και ο Καθ. Γεώργιος Χρυσολούρης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 150 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πρυτανικές αρχές Ελληνικών ΑΕΙ, εκπρόσωποι Ερευνητικών ιδρυμάτων και στελέχη επιχειρήσεων που υποστηρίζουν και αξιοποιούν την έρευνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις