Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 4 ελληνικές κοινωνικές επιχειρήσεις που κέρδισαν το διαγωνισμο “Destination: Change. NewSolutions for Greece” της Ashoka

H Αshoka Ελλάδος ανακοίνωσε τους 4 νικητές του «Destination: Change. NewSolutions for Greece» του πρώτου διαγωνισμού στην πλατφόρμα των Changemakers, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2014.

Ο διαγωνισμός ήταν μια πρωτοβουλία της Ashoka, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, της Boehringer Ingelheim Hellas και της SAP Hellas για την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων για κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα.

Οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε παραπάνω από 90 συμμετοχές. Ανά κατηγορία είναι:
1. Κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού – €10,000 από την Ελληνική Πρωτοβουλία
ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Saving Food Saving Lives: Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας των δωρητών τροφίμων και των φορέων – αποδεκτών, δημιουργώντας «γέφυρες» μεταξύ του εκάστοτε δωρητή και του πιο κατάλληλου αποδέκτη.

2. Ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις – €10,000 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
xorafaki.gr: Το xorafaki.gr αποτελείται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, που μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, καθοδηγεί όσους ενδιαφέρονται στα πρώτα βήματα της αξιοποίησης ενός χωραφιού, ​από την καλλιέργεια έως την παραγωγή και τη διάθεση, ακόμη και στην τυποποίηση και την εξαγωγή των προϊόντων τους. Το xorafaki.gr επίσης επιλέχθηκε να παραλάβει το λογισμικό SAP Business One με άδεια χρήσης για τρία άτομα, ενώ η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει επίσης την ευκαιρία να εκπαιδευθεί για τη χρήση αυτού του εξειδικευμένου λογισμικού.

3. Στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά – €10,000 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Brace Κοιν.Σ.Επ.: H Brace εκπαιδεύει φροντιστές (γονείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς) στην Τεχνική Marte Meo. H τεχνική προάγει την ανάπτυξη ασφαλών σχέσεων με ενσυναίσθηση, τη θετική συναισθηματική σύνδεση με τους έχοντες ανάγκη και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εξουθένωσης του φροντιστή (burn-out). Επιπρόσθετα, στηρίζει τα παιδιά να αποφύγουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών και οικονομικών δεξιοτήτων μέσω του προγράμματος Aflatoun.

4. Καινοτομίες για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη – €10,000 από το Boehringer Ingelheim Ellas
Filisia: To filisia δημιουργεί μουσικά πολυμέσα που είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες για να υποστηρίξουν τη διαδικασία αποκατάστασής τους. Αυτά τα πολυμέσα είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα στις εξατομικευμένες ανάγκες και ικανότητες του κάθε χρήστη.

Το πάνελ των κριτών του διαγωνισμού αποτέλεσαν οι: Eric Rosenthal (Ashoka Fellow), Iδρυτής και Διευθυντής τους Disability Rights International (DRI), Mιχάλης Πρίντζος, Υπεύθυνος Προγράμματος Τhe Hellenic Initiative, Ivan Juric, Yπεύθυνος Κοινωνικής Πρόνοιας & Κοινοτικής Ανάπτυξης Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Εμμανουήλ Μιττάκης, Επικεφαλής Επικοινωνίας Boehringer Ingelheim Ellas και του παγκόσμιου προγράμματος «Making More Health», Μάνος Ραπτόπουλος, COO Νότιας Ευρώπης και Διευθυντής της SAP Hellas, Cyprus & Malta.

Δείτε τα στατιστικά του διαγωνισμού στο παρακάτω infographic

Entries Infographic_GR

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις