Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Found.ation: Στηρίζει ενεργά τις ελληνικές τεχνολογικές startups

Ως βάση ανάπτυξης και εξέλιξης νέων ελληνικών startups που ασχολούνται με την τεχνολογία, το Found.ation αποτελεί έναν από τους πρώτους συνεργατικούς χώρους στη ΝΑ Ευρώπη, ο οποίος έχει δημιουργήσει σταδιακά ένα δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου.

Σήμερα παρουσιάζει τον θετικό του απολογισμό από την έναρξη της δραστηριότητάς του, σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας και την κάλυψη των αναγκών μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

85 συνολικά startups φιλοξενήθηκαν στους χώρους του, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και το υποστηρικτικό φάσμα των υπηρεσιών που διαθέτει, έχουν εξασφαλιστεί από Έλληνες και ξένους επενδυτές χρηματοδοτικά κεφάλαια άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

8 από τις ομάδες ήταν αυτό-χρηματοδοτούμενες, 8 υποστηρίχθηκαν από VC’s και 38 χρηματοδοτήθηκαν μέσα από τα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης. 35 νέες επιχειρηματικές ομάδες παρακολούθησαν τα προγράμματα επώασης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης που προσφέρει με τη συμμετοχή του σε δυναμικούς συνεργατικούς σχηματισμούς. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που καλύπτουν κάθε εξελικτικό στάδιο μιας νέας επιχειρηματικής προσπάθειας, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την τελική πινελιά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που μπορεί να παρουσιαστεί με αξιώσεις σε εν δυνάμει επενδυτές.

Μερικές από τις εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Found.ation είναι οι: Sociallgreen, mist.io, TruckBird, Rocketgraph, Pollfish, captainwise, tizU, Filisia.

Με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων νέων ανθρώπων πάνω στο πεδίο της επιχειρηματικότητας αλλά και τη δικτύωσή τους για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών προσπαθειών, το Found.ation έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 150 δωρεάν εκδηλώσεις, education classes, hackathons, workshops και ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα: Wowzapp, Open Showcase, Designathon και οι ομιλίες των Henri Malosse και Sharon Brenner. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ένθερμη, με 4.500 συμμετέχοντες σε συνολικά 700 ώρες events.

Το δίκτυο των συνεργατών του Found.ation για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του είναι ευρύ και σε αυτό συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι: Cosmote, Microsoft, Google και Mozilla. Ιδιαίτερα πολύτιμη και η συνεργασία των TEDxAthens, ΕΔΕΕ, Heineken, Logitech, eventora, Nespresso, Zootle και Moosend, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των startups που φιλοξενούνται στο Found.ation αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα, καθώς και η συνεργασία με το “Μπορούμε”, που αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.

foundation_infographic_greek

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις