Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Impact Hub Academy: Το πρώτο ελληνικό acceleration πρόγραμμα για κοινωνικές επιχειρήσεις

Δραστηριοποιείσαι στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας; Σχεδιάζεις νέα προϊόντα ή υπηρεσίες που να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο; Θέλεις να πας την επιχείρησή σου στο επόμενο στάδιο;

Το Impact Hub Athens, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει το Impact Hub Academy και σε καλεί να συμμετέχεις.

Το Impact Hub Academy είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα acceleration αρχικής διάρκειας 3 μηνών, που στόχο έχει να εξοπλίσει τους επιχειρηματίες με γνώσεις και δεξιότητες, να τους εξοικειώσει με εργαλεία και μεθοδολογίες, να τους προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας και προβολής και να δημιουργήσει της κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορέσουν να εξελίξουν την επιχειρηματική τους πρωτοβουλία.

Πιο συγκεκριμένα, το Impact Hub Academy προσφέρει μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων σε θέματα που αφορούν την κοινωνική οικονομία, συναντήσεις δικτύωσης με άλλους φορείς και ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών, συμβουλευτική και mentoring με τη χρήση μεθοδολογιών συνδημιουργίας (co-creation).

Για αιτήσεις και πληροφορίες: http://athens.impacthub.net/academy. Προθεσμία συμμετοχής: 27/03/2015

Tο Impact Hub είναι μια διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος, που συνδέει ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να φέρουν την αλλαγή, μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες πρωτοβουλίες. Με παρουσία σε περισσότερες από 70 πόλεις, συνδέοντας πάνω από 10.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, το Impact Hub είναι ένας από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους φορείς κοινωνικής οικονομίας, ο οποίος βασίζεται στο θετικό αντίκτυπο και τη συνεργασία.

Η συγκεκριμένη δωρεά η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ “Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων”, δίνει την ευκαιρία στο Impact Hub Athens να διευρύνει τις παροχές του στο πεδίο της εκπαίδευσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης κοινωνικών επιχειρηματιών αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις