Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η «ακτινογραφία» της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι ασφάλισης και το κυριότερο ποιες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και τι ακριβώς προσφέρουν;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ακούμε τον όρο ασφάλιση στην Ελλάδα ίσως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι ατέλειωτες ουρές στο ΕΣΥ, οι αμέτρητες ώρες που ίσως χρειαστεί να περιμένουμε στα επείγοντα και οι μήνες που απαιτούνται συνήθως για να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον γιατρό που χρειαζόμαστε. Τα προβλήματα του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας μπορεί να είναι γνωστά, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αξία της δωρεάν υγείας και περισσότερο την αξία της προσπάθειας που διεξάγεται τόσο από το κράτος, όσο και από τους πολίτες  ώστε αυτή να βελτιώνεται συνεχώς. Και εδώ είναι που ίσως κολλάει η συζήτηση για την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, η οποία παραδόξως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς. Παρά τη γενική αντίληψη οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δηλώνουν ότι στόχος δεν είναι να αντικαταστήσουν το  υπάρχον σύστημα δημόσιας ασφάλισης, αλλά να λειτουργήσουν υποστηρικτικά ως προς αυτό. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αριθμοί δείχνουν και μια ενδιαφέρουσα τάση. Τα κέρδη της εγχώριας αγοράς εκτοξεύθηκαν στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 18 εκατ. ευρώ το 2021. Παρόλα αυτά όπως είπαμε και πριν συνεχίζουμε να μην συζητάμε αρκετά για τον τομέα. Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε για την ασφάλιση αυτοκίνητου και επίσης σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή για την ασφάλεια ζωής. Τι άλλο όμως γνωρίζουμε για αυτούς τους τύπους ασφάλειας; Από την άλλη τι θα γίνει στο μέλλον; Ποια ασφαλιστικά προϊόντα θα δούμε περισσότερο και γιατί; Και το κυριότερο ποιες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και τι ακριβώς προσφέρουν; Πάμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά παρακάτω.

 

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ασφάλισης 

Ασφάλειες Ζωής

Σίγουρα ο τύπος ασφάλειας που όλοι κάποια στιγμή έχουμε ακούσει στην ζωή μας είναι η ασφάλεια ζωής. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι το γεγονός ότι  οι ασφάλειες ζωής χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις ασφάλειες θανάτου και τις ασφάλειες επιβίωσης.

Η κλασική ασφάλεια θανάτου μας λέει ότι αν πεθάνουμε, κάποιος συγγενής μας ή άλλος που ορίζουμε θα πάρει χρήματα.

Έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες, στις οποίες σύζυγοι ή τέκνα επιδιώκουν το θάνατο ενός ασφαλισμένου ή μιας ασφαλισμένης, αλλά αυτό είναι μάλλον ένα ακραίο σενάριο, που ακόμη κι όταν συμβεί υπάρχει ρήτρα στις ασφάλειες θανάτου ότι ο δολοφόνος δεν δικαιούται να πάρει από την ασφάλεια.

Συνηθέστερα συμβαίνει να έχει ο γονιός κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις οπότε σκέφτεται ότι αν πεθάνει, καλό θα ήταν να μην αφήσει τα δάνεια που χρωστάει σαν εκκρεμότητα στα παιδιά του.

Συνταξιοδοτικό – Ιδιωτική Ασφάλεια Σύνταξης

Η άλλη μεγάλη κατηγορία στις ασφάλειες ζωής είναι οι οι ασφάλειες επιβίωσης. Ο όρος είναι γενικός και δεν πρόκειται να δει κανένας πάνω σε ένα συμβόλαιο τον όρο αυτό.

Εδώ προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε στο μυαλό μας την ασφάλειας ζωής, σε σχέση με δύο ενδεχόμενα:

είτε τον (πρόωρο) θάνατο

είτε τη μακροημέρευση και συνταξιοδότηση του ενδιαφερόμενου.

Το ρίσκο που καλούνται να διαχειριστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε αυτόν τον τύπο της ασφάλισης είναι πολύ μεγάλο. Οι ανάγκες μας σε ιατρική περίθαλψη και γενικά δαπάνες πρόνοιας θα είναι αυξημένες και θα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Φυσικά υπάρχει το  οικονομικό ρίσκο  να πεθάνουμε πρόωρα, αλλά οικονομικό ρίσκο του να ζήσουμε μακροχρόνια το οποίο συνεπάγεται μεγάλα έξοδα (και σχετικά μικρή σύνταξη).

Τι είναι η ιδιωτική σύνταξη;

Χρήματα που τα έχουμε αποταμιεύσει και τα παίρνουμε είτε εφάπαξ είτε σε μικρές μηνιαίες δόσεις, σαν την κανονική σύνταξη. Η σύνταξη είναι κάτι πολύ προσιτό, γιατί καταρχήν βλέπεις πολλούς ανθρώπους να την παίρνουν, σε αντίθεση με τους λίγους υπερήλικες κι είναι και μια πιο ευχάριστη κατάσταση, όπου βλέπεις ανθρώπους που εργάστηκαν επί πολλά χρόνια, να απολαμβάνουν τους καρπούς της δουλειάς τους.

Η βασική αρχή είναι να αποταμιεύει χρήμα ο πελάτης για να απολαύσει κι αυτός καρπούς.

Από κει και πέρα υπάρχουν δύο λύσεις:

η μία είναι να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποσό που θα πάρει είτε εφάπαξ είτε σε ισόβια σύνταξη και

η άλλη είναι να επενδύσει μέσω της ασφαλιστικής του εταιρίας τα χρήματα, οπότε δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων το τελικό ποσό που θα μαζευτεί, γιατί ακριβώς δεν γνωρίζουμε ποτέ εκ των προτέρων την απόδοση των επενδύσεων.

Καλύψεις και Ατυχήματα

Μια τρίτη κατηγορία στις ασφάλειες ζωής είναι τα ατυχήματα. Με αυτές τις ασφάλειες ζωής – καλύψεις διαχειριζόμαστε την πιθανότητα να μας συμβεί κάτι κακό εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος (που μπορεί να μην είναι ατύχημα εν στενή έννοια).

Αυτό το απρόοπτο πρέπει να μας προξενήσει μια οικονομική ζημία άμεση ή έμμεση. Έτσι θα έρθει η ασφαλιστική εταιρία να μας αποζημιώσει.

Άμεση ζημία θεωρείται το κόστος σε μετρητά που πρέπει να καταβάλλουμε αμέσως μετά το γεγονός, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην κατάσταση και να γίνουμε γρήγορα καλά.

Έμμεση ζημία έχουμε όταν το κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε συνίσταται ας πούμε στην αποχή από την εργασία μας. Δεν πληρώνουμε κάτι σε χρήμα, αλλά «πληρώνουμε» έμμεσα με την έλλειψη παραγωγής εισοδήματος, ιδίως αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ασφάλεια Υγείας

Στην Ελλάδα, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πολίτες επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας που δεν παρέχονται από το δημόσιο σύστημα. Οι παροχές των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών περιλαμβάνουν συνήθως την κάλυψη των εξόδων για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία, επισκέψεις σε γιατρούς ειδικούς, εξετάσεις, ακτινογραφίες και προληπτικές εξετάσεις. Ωστόσο, οι παροχές αυτές εξαρτώνται από το προϊόν που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος και την ασφαλιστική εταιρεία που έχει επιλέξει.

Επιπλέον, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα συνήθως καλύπτει μόνο μέρος των εξόδων, με τον ασφαλισμένο να πληρώνει ένα μικρό ποσοστό από τα έξοδα για κάθε επίσκεψη σε γιατρό ή εξέταση. Επιπλέον, υπάρχουν και περιορισμοί όσον αφορά τις προϋποθέσεις κάλυψης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως προϋποθέσεις υπάρχουν για προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας ή για ασθένειες που θα αναπτυχθούν στο μέλλον. Επίσης, υπάρχει συνήθως περιορισμός όσον αφορά το ποιες θεραπείες και φάρμακα καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Μια από τις πιο τυπικές ασφάλειας που καλούμαστε συνήθως να πληρώσουμε είναι αυτή του αυτοκινήτου μας.

Τελικά πληρώνουμε την ασφάλεια , αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακριβώς γιατί την πληρώνουμε.  Ίσως έχουμε ακούσει τον όρο αστική ευθύνη, τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Αστική ευθύνη θεμελιώνεται όταν κάποιος προξενεί ζημιά σε κάποιον είτε υλική (π.χ. σου έσπασα έστω και κατά λάθος το μάρμαρο στο μπαλκόνι, γιατί μου έπεσε από τον πάνω όροφο μια βαριοπούλα) είτε άυλη (π.χ. ψυχική οδύνη αν πεθάνει συγγενής μου ή ηθική βλάβη αν με βρίσεις και μου θίξεις την προσωπικότητα και την επαγγελματική μου υπόληψη).

Στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου η βασική κάλυψη που παρέχεται είναι ακριβώς αυτή η αστική ευθύνη, με την οποία αναλαμβάνει η εταιρία να μας καλύψει ζημιές που θα προξενήσουμε με το όχημά μας.

Οι άλλες καλύψεις τύπου ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο, θραύση κρυστάλλων, τρομοκρατικές ενέργειες, πολιτικές ταραχές, φυσικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι), που πολύ συχνά βλέπουμε ως επιπλέον παροχές στα προγράμματά μας είναι εντελώς δευτερεύουσες.

Το κυριότερο είναι να πληρώσει η εταιρία την αστική ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης ζημιάς, για να μην την πληρώσουμε αυτό το κόστος με όλη μας την περιουσία.

Ασφάλεια Πυρός

Η κίνδυνος της φωτιάς είναι από τους πιο κλασσικούς κινδύνους που επιζητά ο άνθρωπος να καλύψει και σύμφωνα με πολλούς η βασική αιτία για την οργάνωση και θεσμοθέτηση όλης της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.

Στην πραγματικότητα ωστόσο ο όρος ασφάλεια πυρός χρησιμοποιείται lato sensu (με ευρεία έννοια) και αναφέρεται πλέον γενικότερα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της ιδιοκτησίας μας.

Η βασικότερη κάλυψη είναι αυτή της φωτιάς, αλλά δεν είναι μικρότερης σημασίας η κάλυψη της ζημιάς από πλημμύρα, από έκρηξη οικιακών συσκευών, από σεισμό, κεραυνό κλπ.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια και οι εταιρίες έχουν προσαρμόσει τις ονομασίες των προγραμμάτων στα καινούρια δεδομένα, οπότε βλέπουμε τύπους ασφαλειών με ονόματα όπως «Οικία», «Σπίτι», «Home» και για τις επιχειρήσεις ονόματα όπως «Business», «Προστασία Επιχείρησης» «Enterprise» κλπ.

Με τη ασφάλεια πυρός καλύπτεται λοιπόν η οποιαδήποτε ζημία είτε ολική είτε μερική, μέχρι την ολική αποκατάστασή της, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να είμαστε όπως πρώτα.

Στις επιχειρήσεις βέβαια τα πράγματα δεν είναι μόνο συναισθηματικά, αλλά και ιδιαιτέρως τεχνοκρατικά. Η καταστροφή μιας επιχείρησης ενδεχομένως συνεπάγεται τεράστιες χρηματικές απώλειες σε εμπορεύματα ή και άλλα πιο άυλα στοιχεία όπως π.χ. λογιστικές καταστάσεις, πελατολόγιο και γενικότερα τα πληροφοριακά δεδομένα.

Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες απαιτούν για τη λήψη δανείου κατοικίας να ασφαλίζεται πέρα από τη ζωή του δανειολήπτη και το ακίνητο. Ο λόγος είναι ότι το υποθηκευμένο ακίνητο ενδεχομένως να καταστραφεί ολικώς ή μερικώς. Ο πελάτης-δανειολήπτης οφείλει βέβαια να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του, αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε το κίνητρό του μειώνεται όσο πιο μεγάλη είναι η καταστροφή στο ακίνητο κι όσο λιγότερο μπορεί να το απολαύσει.

Οι τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια 

Υπάρχουν διάφορες τάσεις που αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης στο μέλλον. Ανάμεσα σε αυτές τις τάσεις περιλαμβάνονται οι εξής:

Αυξημένη χρήση τεχνολογικών λύσεων: Η τεχνολογία θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης, με την ανάπτυξη νέων λύσεων όπως η χρήση τηλεματικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές οι τεχνολογίες θα βοηθήσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να αντιλαμβάνονται καλύτερα τα κινδύνους και τις απαιτήσεις των πελατών τους.

Περισσότερη εξατομίκευση: Οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερο εξατομικευμένες λύσεις ασφάλισης που θα τους παρέχουν ακριβείς και προσαρμοσμένες καλύψεις για τις ανάγκες τους. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ποικιλία στα προϊόντα ασφάλισης και στη δυνατότητα επιλογής από τους καταναλωτές των καλύψεων που τους ταιριάζουν καλύτερα.

Αλλαγή στο μοντέλο τιμολόγησης: Η αυξημένη χρήση τεχνολογικών λύσεων και η αυξανόμενη εξατομίκευση αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές στο μοντέλο τιμολόγησης της ιδιωτικής ασφάλισης. Αντί για την παραδοσιακή τιμολόγηση βάσει του κινδύνου, η ασφαλιστική αγορά αναμένεται να χρησιμοποιήσει περισσότερο την αναλυτική τιμολόγηση και το δεδομένο, ώστε να προσφέρει εξατομικευμένες τιμές και καλύψεις στους πελάτες της.

Η ανάπτυξη της ασφάλισης κιβωτίων: Η ασφάλιση κιβωτίων είναι μια νέα τάση που αναπτύσσεται στον χώρο της ασφάλισης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν μόνο τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε ένα κουτί ή καλάθι αγορών. Αυτό επιτρέπει στους καταναλωτές να ασφαλίζουν μόνο τα αντικείμενα που θέλουν και να πληρώνουν μόνο για αυτά.

Η ανάπτυξη της ασφάλισης ταξιδιών: Η ασφάλιση ταξιδιών αναμένεται να γίνει πιο σημαντική στο μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν για διακοπές ή επαγγελματικούς λόγους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αναπτύσσουν ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν τα κόστη για τυχόν ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή απρόσμενες δαπάνες λόγω ασθενειών ή ατυχημάτων στο εξωτερικό.

 

Ποιες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και τι κάνουν 

Hellas Direct

Η Hellas Direct είναι μια ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2012 και παρέχει ασφάλειες αυτοκινήτου, κατοικίας και ταξιδιού στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη και να προσφέρει ασφαλίσεις σε χαμηλότερες τιμές από τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες.

Μια από τις καινοτομίες της Hellas Direct είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αποτίμηση των κινδύνων και την πρόβλεψη των αποζημιώσεων, με στόχο να προσφέρει ασφαλίσεις σε χαμηλότερες τιμές και να μειώσει τον χρόνο επίλυσης των αποζημιώσεων για τους πελάτες της.

Επιπλέον, η Hellas Direct έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και βραβεία για την καινοτομία της και την ποιότητα των υπηρεσιών της. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων έλαβε το χρυσό βραβείο  στα Digital Finance Awards 2023 στην κατηγορία Best Operations απέσπασε η υπηρεσία Fast Track, που εξασφαλίζει αστραπιαία αποζημίωση ακόμη και σε 1 ημέρα.

Επίσης, η πλατφόρμα wallet+, που βοηθά τους οδηγούς να καλύψουν όλες τις ανάγκες των οχημάτων τους, αναδείχθηκε Best Fintech Solution και πήρε επίσης χρυσό βραβείο στα φετινά Digital Finance Awards.

Τέλος, στην κατηγορία Best Use of Technology for Claims  στα Digital Finance Awards 2023  ξεχώρισε – και απέσπασε ασημένιο βραβείο- η επαναστατική ψηφιακή πλατφόρμα ΗD+, που άλλαξε τα δεδομένα στη διαχείριση των ζημιών.

 

Eurolife FFH

Η Eurolife FFH ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2000 και εδρεύει στην Αθήνα. Με την επιτυχημένη πολυκαναλική στρατηγική της, δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα με ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων.

Κατέχει ηγετική παρουσία στο bancassurance στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία της με το δίκτυο της Τράπεζας Eurobank. Η δημιουργία μιας πλήρους γκάμας τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και η ενσωμάτωσή τους στη γραμμή προϊόντων της Eurobank, έχει δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να ικανοποιήσει τις ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών της, καθιστώντας την ηγέτη στην Ελληνική αγορά στο χώρο των τραπεζοασφαλειών.

Διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα (πάνω από 1.000 ανεξάρτητους ασφαλιστικούς πράκτορες, μεσίτες και συντονιστές).

Σύμμαχοί στην προσπάθεια της Eurolife FFH είναι οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί της σύμβουλοι, οι οποίοι διαθέτουν αποκλειστικά τα ασφαλιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Άριστα εκπαιδευμένοι, έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας για το σχεδιασμό ολοκληρωμένων ασφαλιστικών λύσεων.

Μέσω των δικτύων της, η Eurolife FFH προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που απαντούν σε κάθε ανάγκη του πελάτη. Από τον Ιούλιο του 2021, η Fairfax Financial Holdings Limited ελέγχει εξ ολοκλήρου το 80% του Ομίλου, ενισχύοντάς τον τα μέγιστα με την παγκοσμίως γνωστή δύναμη και αξιοπιστία της.

 

Allianz

Η Allianz είναι μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, με έδρα τη Γερμανία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1890 και από τότε έχει αναπτυχθεί σε έναν κορυφαίο παίκτη στον τομέα της ασφάλισης.

Η Allianz προσφέρει μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ζωής, υγείας, ιδιοκτησίας, επιχειρήσεων και περιουσίας. Η εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως και έχει περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους.

Μια από τις κύριες αρχές της Allianz είναι η δέσμευσή της για την παροχή υψηλής ποιότητας ασφάλειας και υπηρεσιών στους πελάτες της. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία και την καινοτομία για τη βελτίωση των ασφαλιστικών υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Όμιλος Generali 

Ο όμιλος Generali είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες, με έδρα την Ιταλία. Ιδρύθηκε το 1831 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε πελάτες στους τομείς της ασφάλισης ζωής, της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων, της ασφάλισης αυτοκινήτων, της ασφάλισης οικογένειας και πολλές άλλες.

Ο όμιλος Generali διαθέτει μακρά ιστορία και είναι γνωστός για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του και την καινοτομία του στον κλάδο της ασφάλισης. Έχει επίσης αναγνωριστεί ως μια από τις πιο αειφόρες εταιρείες στον κόσμο, λαμβάνοντας διάφορα βραβεία και αναγνωρίσεις για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές του πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, ο όμιλος Generali δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας, μέσω της θυγατρικής του Generali Investments  και στον τομέα του real estate μέσω της θυγατρικής του Generali Real Estate.

 

Interamerican 

Η Interamerican είναι μια ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε  το 1969 και αποτελεί μέρος του διεθνούς Ομίλου Achmea, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές ομάδες στην Ευρώπη.

Η εταιρεία  προσφέρει μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλισης αυτοκινήτου, της ασφάλισης ζωής, της ασφάλισης υγείας, της ασφάλισης οικιακής περιουσίας και πολλών άλλων. Η εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες τόσο ατομικούς όσο και επιχειρήσεις, προσφέροντας τους ασφαλιστικές λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

 

AIG ΕΛΛΑΣ 

Η AIG ΕΛΛΑΣ είναι το ελληνικό παράρτημα της AIG (American International Group), μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως. Η AIG ιδρύθηκε το 1919 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται σε πελάτες σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα, η AIG λειτουργεί ως AIG ΕΛΛΑΣ και προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε ατομικούς και επιχειρησιακούς πελάτες. Οι κύριοι τομείς ασφάλισης που καλύπτονται περιλαμβάνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου, την ασφάλιση ζωής, την ασφάλιση υγείας, την ασφάλιση οικιακής περιουσίας, την ασφάλιση επιχειρήσεων και πολλές άλλες.

Η AIG έχει καταξιωθεί για την ποιότητα των ασφαλιστικών της υπηρεσιών και την ικανότητά της να προσαρμοστεί στις ανάγκες των πελατών της. Επιπλέον, η AIG έχει ένα ισχυρό φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών για επιχειρήσεις, όπως ασφάλιση επιχειρήσεων και επαγγελματική ασφάλιση, αποζημιώσεις εργαζομένων, ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση κινδύνων καταστροφών. Η εταιρεία έχει επίσης αναγνωριστεί για την εξειδίκευσή της σε ασφαλιστικές λύσεις για τους τομείς της αεροπορίας, της ναυσιπλοΐας, της ενέργειας και των τεχνολογιών.

Πέρα ​​από την ασφαλιστική δραστηριότητα, η AIG έχει αναπτύξει και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, περιλαμβάνοντας διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ασφαλιστικά προϊόντα επενδύσεων.

Συνολικά, η AIG ΕΛΛΑΣ αποτελεί μέρος μιας διεθνούς ασφαλιστικής ομάδας με διακριτή φήμη, παρέχοντας ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές λύσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

 

NN Hellas 

Η NN Hellas αποτελεί μέρος του διεθνούς ομίλου NN Group, ο οποίος ανήκει στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες διεθνώς. Η NN Group ιδρύθηκε το 1863 και έχει έδρα στην Ολλανδία.

Η NN Hellas παρέχει μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ατομικούς και επιχειρησιακούς πελάτες στην Ελλάδα. Οι κύριοι τομείς ασφάλισης που καλύπτονται περιλαμβάνουν την ασφάλιση ζωής, την ασφάλιση υγείας, την ασφάλιση ατυχημάτων, την ασφάλιση αυτοκινήτου, την ασφάλιση κατοικίας, την ασφάλιση επιχειρήσεων και πολλές άλλες.

Η NN Hellas επιδιώκει να παρέχει ασφαλιστικές λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους στόχους των πελατών της. Με την παγκόσμια παρουσία και την εμπειρία του ομίλου NN Group, η NN Hellas επιδιώκει να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της στην Ελλάδα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Startupper Mag #37

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις