Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #38: Κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά

Το εξώφυλλο του Startupper Mag #38 είναι αφιερωμένο στην περιβαλλοντική δράση της ΔΕΗ, με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη, και στο πρόγραμμά ΔΕΗ MyEnergySolarNet, για παραγωγή ρεύματος «κατ’ οίκον» και λύσεις στα μέτρα των αναγκών του καταναλωτή!

Το έκτο Startupper Mag του 2023, το τεύχος #38 του δημοφιλούς περιοδικού, κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 17 Ιουνίου με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

 

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η επόμενη μέρα των funds στην Ελλάδα

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει πραγματοποιήσει «άλματα» τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σε μια περίοδο οι επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας έχουν μειωθεί δραματικά παγκοσμίως, οι ελληνικές Startups έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, καθώς έχουν καταφέρει να «σηκώσουν» κεφάλαια άνω των 140 εκατ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς. Μερικά από τα μεγαλύτερα funds στην Ελλάδα μιλούν αποκλειστικά στο Startupper Mag για τα πρώτα τους βήματα, τους λόγους που τους κάνουν να πουν το «ναι» σε μια επένδυση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις τάσεις που πιστεύουν ότι θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, αλλά και για τα σχέδια τους για το μέλλον.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η περιβαλλοντική δράση της ΔΕΗ και το MyEnergySolarNet

Ο Όμιλος ΔΕΗ έχει εδραιώσει πλέον την ηγετική του θέση στην ενεργειακή μετάβαση με την επιτάχυνση της διαδικασίας απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη δυναμική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια κρίσιμη περίοδο που συνυπάρχουν οι νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής με τις ενεργειακές προκλήσεις. Παράλληλα, ενισχύει και επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα, προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, πολλαπλασιάζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και δραστηριοποίησης και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να στηρίζει ενέργειες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη μείωση ρυπογόνων δραστηριοτήτων και την ανάσχεση απώλειας της βιοποικιλότητας. Πλέον, μπορείτε να γίνετε οι ίδιοι παραγωγοί ενέργειας στο σπίτι σας, καθώς σας παρέχονται οι ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων ΔΕΗ myEnergySolarNet, χάρη στις οποίες μειώνεται τόσο το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

ΘΕΜΑ: ESG, οι «πράσινες» εταιρείες που ξεχωρίζουν

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντικές προκλήσεις που «δεν μπορούν να περιμένουν», η εμφάνιση «πράσινων» εταιρειών και η ενσωμάτωση σε αυτές ESG λύσεων έχουν αποκτήσει τεράστια σημασία. Οι συγκεκριμένες εταιρείες καταφέρνουν να ξεχωρίζουν δίνοντας προτεραιότητα στις βιώσιμες πρακτικές, την κοινωνική ευθύνη και τη διαφανή διακυβέρνηση, ευθυγραμμισμένες με την παγκόσμια έκκληση για ένα πιο «πράσινο» και δίκαιο μέλλον. Σκοπός του άρθρου που ακολουθεί είναι να εξηγήσει την σημασία του ESG και να εμβαθύνει στις τελευταίες τάσεις που «οδηγούν» τον μετασχηματισμό των «πράσινων» εταιρειών, παρουσιάζοντας τον ρόλο τους στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης οικονομίας.

STARTUPS: Το οικοσύστημα της Κύπρου διαρκώς «ωριμάζει»

Το startup οικοσύστημα της Κύπρου «γεννήθηκε» το 2012 και μέχρι σήμερα παραμένει ένα δυναμικό περιβάλλον με πολλές προοπτικές για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Το οικοσύστημα έχει ωριμάσει σε σημείο που οι κυπριακές εταιρείες εξαγοράζονται από κολοσσούς τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα η Foody από την Delivery Hero, η fintech Point Nine από τον ιαπωνικό τραπεζικό κολοσσό Mitsubishi UFJ Financial Group αλλά και αντλούν σημαντικά κεφάλαια -άνω των 14 εκατ.- όπως η εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics. Όλες αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν πως η Κύπρος μπορεί να παράγει τεχνολογία υψηλής ποιότητας που δεν υστερεί έναντι των ανταγωνιστών. Ελπιδοφόρο και δυναμικό, αλλά και με αρκετά κεφάλαια, το startup οικοσύστημα στην Κύπρο έχει αναδείξει αρκετά success stories τα τελευταία χρόνια, τα οποία παρουσιάζει το Startupper Mag σε ένα μοναδικό αφιέρωμα καταγραφής των κυριότερων και πιο ηχηρών περιπτώσεων νεοφυών επιχειρήσεων με κυπριακή ταυτότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις