Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Binance: Στο «μικροσκόπιο» των γαλλικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι εταιρεία βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα τόσο για παράνομη αναζήτηση πελατών όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για τυχόν παράνομες δραστηριότητες βρίσκεται η Binance, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ειδικότερα, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι εταιρεία βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα τόσο για παράνομη αναζήτηση πελατών όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη παροχή υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και αφετέρου το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Από την πλευρά της η Binance απάντησε πως «οι επιτόπιες έρευνες από ρυθμιστικές αρχές και επιθεωρητές αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων που πρέπει να τηρούν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», επιβεβαιώνοντας πως μία τέτοια έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις γαλλικές αρχές.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η Binance έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ολλανδική αγορά, καθώς δεν κατάφερε να πείσει την ολλανδική ρυθμιστική αρχή να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Την ίδια ώρα, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία την κατηγορεί ότι παρέκαμψε τη νομοθεσία για τις κινητές αξίες. Η Βinance δεν αποδέχεται την κατηγορία και η διαμάχη αναμένεται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις