Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Twitter: Μήνυση από την Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων 

Η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών τονίζει πως το Twitter είναι από τις λίγες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης για τη χρήση της μουσικής.

Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ακόμα αγωγή. Αυτή τη φορά η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών κατέθεσε μήνυση κατά του Twitter ζητώντας αποζημίωση 250 εκατομμυρίων
δολαρίων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Οι 12 συνολικά δισκογραφικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι οι χρήστες του Twitter έχουν παραβιάσει πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών σε πολλές περιπτώσεις και ότι το Twitter δεν έκανε κάτι ουσιαστικό γι’αυτό. Επίσης, η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών τονίζει πως το Twitter είναι από τις λίγες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης για τη χρήση της μουσικής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το Twitter βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να υπογραφεί κάποια συμφωνία, ωστόσο οι συνομιλίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.  Ενώ πολλοί ανταγωνιστές του Twitter αναγνωρίζουν την ανάγκη για κατάλληλες συμφωνίες και αδειοδοτήσεις για τη χρήση μουσικών συνθέσεων στις πλατφόρμες τους, το Twitter δεν ακολουθεί αυτή τη στρατηγική και μάλιστα  προκαλεί μαζική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που βλάπτει τους μουσικούς δημιουργούς σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών.
Επιπρόσθετα, το Twitter κατηγορείται ότι αγνόησε τα αιτήματα των δισκογραφικών εταιρειών να “κατεβάσει” υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα από την πλατφόρμα του παρά τις ειδοποιήσεις σε εβδομαδιαία βάση από τις εκδοτικές εταιρείες. Οι δισκογραφικές εταιρείες ισχυρίζονται επίσης ότι ήδη κοινοποιούνται πολλά tweets που παραβιάζουν πνευματική ιδιοκτησία από επαληθευμένους χρήστες και το πιθανότερο είναι το Twitter να μην λάβει μέτρα.
Αν και στη μήνυση αναφέρεται ότι οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων αποτελούν χρόνιο πρόβλημα στο Twitter, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από τότε που ανέλαβε την εταιρεία ο Elon Musk. Στα έγγραφα της αγωγής περιλαμβάνονται tweets από τον ίδιο τον Elon Musk στα οποία φαίνεται να επέκρινε τη Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων (Digital Millennium Copyright Act)» αποκαλώντας την  «μάστιγα για την ανθρωπότητα». Οι δισκογραφικές εταιρείες αντέδρασαν λέγοντας πως αυτή η δήλωση και άλλες παρόμοιες ασκούν πίεση στους υπαλλήλους του Twitter, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ομάδας εμπιστοσύνης και ασφάλειας του για ζητήματα που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα και τις παραβιάσεις.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις