Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Προειδοποιεί τους εργαζομένους της να αποφεύγουν ακόμα και το δικό της AI chatbot

Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, θα μπορούσαν να υπάρξουν δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις για την εμπορική χρήση του.

Τα chatbots έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, η ανησυχία για τους κινδύνους ασφαλείας συνεχώς αυξάνεται.

Η Google φοβάται ότι τα τρωτά σημεία στα chatbots τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να διαρρεύσουν ευαίσθητες εταιρικές πληροφορίες, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα του δικού της προϊόντος Bard A.I. για εμπορική χρήση.

Σύμφωνα με το Reuters ο τεχνολογικός γίγαντας προειδοποίησε τους υπαλλήλους να μην εισάγουν ορισμένους τύπους δεδομένων όπως εμπιστευτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες στις συνομιλίες στο Bard.

Ήδη είναι διάχυτη η ανησυχία σχετικά με τις τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης να έχει«παραισθήσεις» , παρουσιάζοντας ανακριβείς ή εντελώς λανθασμένες πληροφορίες ως αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, θα μπορούσαν να υπάρξουν δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις για την εμπορική χρήση του. Η Google κυκλοφορεί το Bard A.I. σε περισσότερες από 180 χώρες και σε 40 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων υψηλότερης τιμής για επιχειρηματικούς πελάτες που δεν απορροφούν δεδομένα σε δημόσια μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εμπιστευτεί ακόμη και το δικό της chatbot για να αποτρέψει την διαρροή των εταιρικών μυστικών της από τους αντιπάλους οι πελάτες της δεν θα μπορούν να την εμπιστευτούν επίσης.

Ο Elon Musk αποφάσισε γι’ αυτό το λόγο να συνιδρύσει τον κύριο αντίπαλό της, την OpenAI, ενώ οι υπάλληλοι τεχνητής νοημοσύνης της Google σχεδόν εξεγέρθηκαν για την απόφασή της να εργαστεί για το Πεντάγωνο.

Πέρυσι, η Google απέλυσε έναν υπάλληλο λογισμικού που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας είχε αποκτήσει αντίληψη. Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα στην πραγματικότητα απλώς μιμούνται την ανθρώπινη νοημοσύνη χρησιμοποιώντας πιθανότητες για να προβλέψουν σωστά αποτελέσματα.

Τέλος, στη βιασύνη της να συμβαδίσει με την OpenAI, η Google έσπευσε να παρουσιάσει το Bard τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένου ενός διαφημιστικού βίντεο που αποκάλυψε άθελά του πόσο επιρρεπής σε λάθη ήταν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις