Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πώς το Virtual Desktop λύνει τα χέρια των επαγγελματιών και μειώνει τα κόστη λειτουργίας

To εικονικό PC μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα παρέχοντας στους επαγγελματίες πρόσβαση σε ένα υπολογιστή με Windows και τις εφαρμογές τους από οπουδήποτε

Του Κώστα Ζάννη

 

To εικονικό PC (Virtual Desktop) είναι μια σημαντική τεχνολογία στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού μια και προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων στους επαγγελματίες όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την εξοικονόμηση κόστους και την ευελιξία.

Το Virtual Desktop μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα παρέχοντας στους επαγγελματίες πρόσβαση σε ένα υπολογιστή με Windows και τις εφαρμογές τους από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία, τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε λογισμικό και δεδομένα αρκεί ο χρήστης να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Virtual Desktop είναι η ενισχυμένη ασφάλεια και αξιοπιστία. Συγκεντρώνοντας δεδομένα και εφαρμογές στο cloud, το εικονικό PC συμβάλλει στην προστασία από παραβιάσεις δεδομένων και διασφαλίζει ότι οι εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών παραμένουν ασφαλείς. Επιπλέον, οι λύσεις αυτές προσφέρουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης και το πιο σημαντικό, καθημερινό backup δεδομένων για όλους τους χρήστες.

Η εφαρμογή των Virtual Desktop μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τους επαγγελματίες και ειδικά για τα δικηγορικά γραφεία. Μειώνει την ανάγκη για εσωτερικές υποδομές, εξαλείφει το κόστος της συντήρησης των μηχανημάτων και επιτρέπει τη δυναμική ενημέρωση των Windows ή άλλων λογισμικών, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση τόσο του λειτουργικού κόστους αλλά και αυτού της αρχικής επένδυσης.

Όπως προναφέραμε τα εικονικά PC προσφέρουν υψηλό επίπεδο ευελιξίας στο χώρο εργασίας η οποία όχι μόνο ενισχύει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά επιτρέπει επίσης στους επαγγελματίες να έχουν πρόσβαση στο σημαντικό λογισμικό και τα δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση πελατών και εν τέλει αύξηση της παραγωγικότητας.

Συμπερασματικά, μια λύση Virtual Desktop προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης παραγωγικότητας, της ενισχυμένης ασφάλειας, της εξοικονόμησης κόστους, της εύκολης επεκτασιμότητας και της ευελιξίας στο χώρο εργασίας.

 

Ο Κώστας Ζάννης είναι manager της Microshop.gr και της Voip.gr

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #46

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις