Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SK Telecom: Συνεργάζεται με την startup Perplexity AI

Η συνεργασία θα επιτρέψει στους συνδρομητές της SK Telecom να χρησιμοποιούν δωρεάν την επί πληρωμή έκδοση της Perplexity και επίσης θα δώσει στην SK Telecom πρόσβαση στα ιδιόκτητα μοντέλα της Perplexity για την κατασκευή προϊόντων με βοηθό AI και πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Η SK Telecom, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας, συνεργάζεται με την αμερικανική startup τεχνητής νοημοσύνης Perplexity για να προσφέρει τη μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στους χρήστες της ως εναλλακτική λύση απέναντι στην Google, δήλωσαν οι εταιρείες στο Reuters.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στους συνδρομητές της SK Telecom να χρησιμοποιούν δωρεάν την επί πληρωμή έκδοση της Perplexity και επίσης θα δώσει στην SK Telecom πρόσβαση στα ιδιόκτητα μοντέλα της Perplexity για την κατασκευή προϊόντων με βοηθό AI και πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η συνεργασία θα μπορούσε να επεκταθεί οικονομικά, καθώς η SK Telecom δεν απέκλεισε δυνατότητες επένδυσης ή σχηματισμού κοινοπραξιών με την Perplexity, πρόσθεσαν.

Η Perplexity AI χρησιμοποιεί γενετικά μοντέλα AI για να απαντήσει σε ερωτήσεις χρηστών, παρέχοντας παράλληλα πηγές πληροφοριών και έχει συγκεντρώσει 73,6 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia και του ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos τον περασμένο μήνα. Ο γύρος διεξήχθη από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων IVP και αποτίμησε την εταιρεία σε περίπου 520 εκατομμύρια δολάρια.

Η Perplexity με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια είδε τον ιστότοπό της και τον ιστό για κινητά να έχει 45,6 εκατομμύρια επισκέψεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Similarweb. Προσφέρει μια δωρεάν έκδοση καθώς και έκδοση επί πληρωμή που χρεώνει τους χρήστες 20 $ το μήνα για απεριόριστες αναζητήσεις.

Η SK Telecom συνεργάζεται με νεοσύστατες επιχειρήσεις της Silicon Valley για να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία αιχμής και να διερευνήσει τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Πέρυσι, ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής μοντέλων Anthropic AI για την από κοινού ανάπτυξη ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις