Ελληνικά Πετρέλαια: Υψηλές επιδόσεις και βραβεία στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ απέσπασε πρόσφατα σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν ότι η Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν τη σημαντικότερη προτεραιότητα και βασική επιχειρηματική αξία του.

Η έμπρακτη αφοσίωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στη δημιουργία ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος καθώς και στη διαρκή και πολύπλευρη εξέλιξη του σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας τιμήθηκε με την κορυφαία διάκριση Occupational Health & Safety Team of the Year και πέντε χρυσά βραβεία στα Health & Safety Awards 2021.

Ο όμιλος κατάφερε να ξεχωρίσει για μία ακόμα φορά, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο και στις πέντε κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος, για δράσεις τις οποίες υλοποίησε μάλιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπό συνθήκες Γενικής Συντήρησης των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ βραβεύτηκε στην κατηγορία Αναβάθμιση & Εκσυχρονισμός Εγκαταστάσεων, για την υλοποίηση έργου Περιμετρικής Ανίχνευσης Εκρηκτικών Αερίων και Εξοπλισμού Πυροπροστασίας για τον Έγκαιρο Εντοπισμό και τη Μείωση των Επιπτώσεων από Ενδεχόμενο Συμβάν σε Γειτονική Εγκατάσταση Υγραερίων, όπως και στην κατηγορία Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, για τη δημιουργία Ομάδας Διάσωσης Απεγκλωβισμού από Περιορισμένους Χώρους και Σημεία σε Ύψη Χωρίς Πρόσβαση, σε Συνεργασία της Ομάδας Πυρασφάλειας ΕΛΠΕ-ΒΕΑ με την Active Point.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία για τις Δράσεις Πρόληψης ενάντια στην Covid-19 και συγκεκριμένα για τη διαχείριση Covid-19 στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της Πολιτικής Ομίλου ΕΛΠΕ για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Προβλημάτων από την Πανδημία Κορωνοϊού ( ̈Covid-19) και το τέταρτο δόθηκε για την Καινοτομία σε θέματα Υ&Α. Αυτή η βράβευση αφορά τον Έλεγχο Ηλεκτρολογικού και μη Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού σε περιοχές ΑΤΕΧ και τη Διαχείριση των Ευρημάτων με το ψηφιακό εργαλείο ErgoATEX. Τέλος, η εταιρεία διακρίθηκε για την Αξιοποίηση Τεχνολογιών στην οποία προχωρά και ειδικότερα για την αξιοποίηση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), στο Πλαίσιο Επιτήρησης Απαιτήσεων ΥΑΕ Γενικής Συντήρησης (GTA 2020) ΕΛΠΕ/ΒΕΑ.

Στις σημαντικές διακρίσεις που σημειώθηκαν στις παραπάνω κατηγορίες, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεργάστηκε με τις εταιρείες Active Point AEBE, ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΑΕ και HELLENIC DRONES SA.

Στην παραλαβή των βραβείων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πανταζής, Διευθυντής Διυλιστηρίου Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αστέριος Λιάλιος, Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αλεξάνδρα Τσίγκα, Χημικός Μηχανικός Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αντώνιος Παππάς, Υποδιευθυντής Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Γεώργιος Καβαθάς, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Covid-19 Ομίλου ΕΛΠΕ, Βασίλειος Κοκλάνης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός/ Επιθεωρητής Ασφαλείας Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ καθώς και οι συνεργάτες του Ομίλου Ευάγγελος Τζίτζης, CEO Hellenic Drones SA και  Άγγελος Ασσαργιωτάκης, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Εργασιών σε Ύψος Active Point AEBE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις