Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικός Χρυσός: Environmental – Social – Governance (ESG): Το τρίπτυχο των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων

Σύμφωνα με μελέτη της PWC για τον μεταλλευτικό κλάδο, οι εταιρείες με καλύτερες επιδόσεις στα κριτήρια ESG κατέγραψαν 10% μεγαλύτερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητη την επενδυτική κοινότητα, η οποία έλκεται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις που ενστερνίζονται ενεργά τις πολιτικές ESG. Η Ελληνικός Χρυσός, η εταιρεία που λειτουργεί και αναπτύσσει τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, έχει αναγνωρίσει έγκαιρα την επερχόμενη αλλαγή και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ευκαιρίες που τη συνοδεύουν. Το 2021, η εταιρεία έθεσε τα θεμέλια για την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στην καθημερινή πρακτική με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας (SIMS), το οποίο, μέσα από ένα σύνολο προτύπων, καθοδηγεί τη συνολική λειτουργία της εταιρείας προς την επίτευξη των επιμέρους στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα του SIMS είναι η συμμόρφωση όλων των επιχειρησιακών διαδικασιών με πρότυπα που ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου διεθνώς. Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί ένα διαχρονικό πλαίσιο δράσεων για τη δημιουργία θετικού αποτυπώματος για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Η θετική συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός στην τοπική οικονομία και κοινωνία αποτυπώνεται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία. Ιδιαίτερα ισχυρό είναι το αποτύπωμα της Ελληνικός Χρυσός τόσο στην απασχόληση, με το 84% των εργαζομένων να προέρχεται από τις τοπικές κοινότητες, όσο και στην τοπική οικονομία, η οποία ενισχύεται με προμήθειες από τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη, που μόνο για τη διετία 2019-2020 άγγιξαν τα 13 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με τη στήριξη της εταιρείας υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής, όπως ενδεικτικά η αποκατάσταση του οδικού άξονα Ολυμπιάδας-Βαρβάρας, που υπέστη σοβαρές ζημιές στη σφοδρή κακοκαιρία του 2020. Επιπλέον, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά, η εταιρεία προχώρησε, μεταξύ άλλων, στην ανακαίνιση και αναβάθμιση 7 σχολικών εγκαταστάσεων της περιοχής, ενώ υλοποιήθηκε για 4η χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα Ρομποτικής σε συνεργασία με την Eduact, που καλλιεργεί στους μαθητές σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, το 2021 η εταιρεία υλοποίησε δράσεις και έργα κοινωνικής υπευθυνότητας συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της νέας Επενδυτικής Συμφωνίας, η Ελληνικός Χρυσός σχεδιάζει εμβληματικές επενδύσεις περί τα 70 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά εντός του Δήμου Αριστοτέλη, σε έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της περιοχής που θα αποτελέσουν κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Ελληνικός Χρυσός μπορείτε να ανατρέξετε στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας που θα βρείτε διαθέσιμη στο www.hellas-gold.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις