Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΔΕΔΔΗΕ: Δημιουργεί το πρώτο ελληνικό Sandbox με αφετηρία το Datathon για Startups

Startups, data scientists και καινοτόμες ΜμΕ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό HEDNO Datathon

Ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε το πρώτο ελληνικό εταιρικό “Sandbox” στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε, με στόχο να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση.

Με δεδομένο το νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτή την μετάβαση, η ψηφιοποίηση και η καινοτομία αποτελούν μονόδρομο για τον μετασχηματισμό του και ως εκ τούτου, η δημιουργία του πρώτου ελληνικού εταιρικού “Sandbox” (εποπτευόμενο περιβάλλον ανάπτυξης καινοτομίας) αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση, το διαγωνισμό HEDNO Datathon.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε:

• Επιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης
• Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων
• Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων
• Επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων

Υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες για το HEDNO Datathon εδώ.

Για την παρουσίαση του HEDNO Datathon θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00 με φυσική παρουσία στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στη διεύθυνση Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 και με διαδικτυακή κάλυψη.

Δήλωση Συμμετοχής στο Info Day

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις