Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BibeCoffee: «Σήκωσε» 2,1 εκατ. ευρώ από την Eleven Ventures!

Η Startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά του καφέ, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από ένα από τα κορυφαία VCs στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Νέα χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η BibeCoffee, η κορυφαία πλατφόρμα τηλεμετρίας στην Ευρώπη στην αγορά του καφέ, μόλις 15 μήνες μετά τη χρηματοδότηση του Seed γύρου.

Ο νέος γύρος προέρχεται από την Eleven Ventures, ένα από τα κορυφαία VCs στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο στο παρελθόν έχει επενδύσει σε ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως η Payhawk, η Gtmhub και η Dronamics. Οι υφιστάμενοι επενδυτές Venture Friends, Uni.Fund και στρατηγικοί επενδυτές στη Silicon Valley επίσης συμμετέχουν στη χρηματοδότηση.

Η Startup με έδρα Λονδίνο και την Αθήνα έχει αναπτύξει μία IoT λύση απομακρυσμένης διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ ή μύλο άλεσης καφέ στο cloud. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει τις αλυσίδες και τους προμηθευτές καφέ να ελέγχουν και να βελτιώνουν την ποιότητα του καφέ που σερβίρεται.
Το όραμα της BibeCoffee είναι να οδηγήσει την αγορά του καφέ σε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό, που βασίζεται στα δεδομένα που παρέχονται από τις μηχανές καφέ. Βασικός της στόχος είναι ο εξορθολογισμός των σχετικών αποφάσεων από τις εταιρείες, ώστε να διασφαλίσουν τους υψηλούς δείκτες ποιότητας του κάθε ροφήματος και να αυξήσουν την αποτελεσματική συντήρηση των μηχανών καφέ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να πετύχουν την τελειότητα σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, μέχρι το τελικό σημείο παραγωγής και κατανάλωσης του καφέ.

Η αξία της αγοράς του καφέ υπολογίζεται στα 225 δισεκατομμύρια δολάρια και οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου προχωράνε σε σημαντικές επενδύσεις σε R&D, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ, μέσω ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να ελέγξει μέσω μιας αυτοματοποιημένης μεθόδου εάν αυτός ο «υψηλής ποιότητας» καφές φτάνει στην κούπα του τελικού πελάτη. Η τεχνολογία της BibeCoffee διασφαλίζει ότι ο καφές που καταναλώνει ο πελάτης στο τελικό σημείο εκτελείται σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται από τις ίδιες τις εταιρείες, τους διανομείς και σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τους τελευταίους 15 μήνες, η BibeCoffee κυκλοφόρησε στην αγορά μια νέα εξελιγμένη έκδοση της συσκευής IoT που επιτρέπει στους πελάτες της εταιρείας να λαμβάνουν ακόμα πιο εμπλουτισμένα δεδομένα ενώ παράλληλα μπορεί πλέον να υποστηρίξει αμφίδρομη επικοινωνία με τις μηχανές καφέ. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες τους έχουν την δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης, ελέγχου και διαμόρφωσης όλου του στόλου των μηχανών τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν τα σημεία. Αυτό επιτρέπει τις τεχνικές ομάδες να προβλέπουν τυχόν ζημιές, να διαχειρίζονται και να ρυθμίζουν τις μηχανές απομακρυσμένα, ενώ παράλληλα βοηθάει τους προμηθευτές καφέ να ελέγχουν ό,τι ρόφημα σερβίρεται ώστε να διασφαλίζουν ότι πάντα προσφέρεται ο καλύτερος καφές, χωρίς συμβιβασμούς.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καφέ παγκοσμίως έχουν εμπιστευτεί και εγκρίνει την τεχνολογία της BibeCoffee, με την εταιρεία να έχει πελάτες από 20+ χώρες.
ομάδα της BibeCoffee σχεδιάζει να επεκτείνει την
R&D ομάδα της ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι AI δυνατότητες, να αναπτύξει white label συνεργασίες με κατασκευαστές μηχανών καφέ και να επεκτείνει την ομάδα στις ΗΠΑ και την Ασία.

Ο συνιδρυτής και CEO της BibeCoffee, Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η ανάπτυξη για τη BibeCoffee τα επόμενα χρόνια είναι πολλά υποσχόμενη και ήδη βιώνουμε υψηλές απαιτήσεις πελατών. Έχουμε χιλιάδες προ παραγγελιές για εγκαταστάσεις μηχανών μέχρι το τέλος του 2023 και προβλέπουμε να φτάσουν σε εκατομμύρια εγκατεστημένες μηχανές μέχρι το 2025». Η επένδυση από την Eleven, καθώς και η συνεχής υποστήριξη των Venture Friends και Uni.fund, μαζί με στρατηγικούς επενδυτές στη Silicon Valley, συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση του αποτυπώματος της εταιρίας στις υπάρχουσες αγορές και παράλληλα στην επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας μας».

Ο Ivaylo Simov, Managing Partner στην Eleven είπε: «Η BibeCoffee φέρνει στη νέα εποχή μία αγορά που σερβίρει 2 εκατομμύρια καφέδες κάθε ήμερα. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και χημεία, πράγμα που τους βοήθησε να αποκτήσουν πελάτες κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου. Αυτό ήταν προϋπόθεση στο να γίνει η εταιρία η προτιμώμενη λύση στην αγορά του καφέ. Η Eleven είναι ενθουσιασμένη που βοηθά την εταιρεία να κατακτήσει πρώτα την αγορά του καφέ, δημιουργώντας το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη σε παρόμοιες κατηγορίες, όπως την μπύρα και άλλα ποτά. Αυτή είναι η δεύτερη επένδυσή μας μέσα σε λίγους μόνο μήνες, μαζί με αυτή της Almacena, σε μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά του καφέ. Οι δύο εταιρείες συμπληρώνουν η μία την άλλη, καθώς συμβάλλουν στη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ιχνηλασιμότητα σε διαφορετικές πτυχές της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις