ΕΒΕΑ: Νέα συνεργασία με μεγάλο «παίκτη» της παγκόσμιας Startup σκηνής

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Plug & Play Tech Center

Σε μια νέα εξαιρετικά σημαντική συνεργασία με έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας προχώρησε η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ειδικότερα, η Θ.Ε.Α. υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Plug & Play Tech Center για τη στήριξη των ελληνικών Startups.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η Νατάλια Όλσον-Ουρτέκο, Director of Government Partnerships της Plug & Play.

Υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ ότι η Plug & Play λειτουργεί μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες καινοτομίας στον κόσμο, που δραστηριοποιείται, με έδρα τη Silicon Valley, σε αρκετά σημεία του πλανήτη και εξειδικεύεται στο να εντοπίζει νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και να τις συνδέει με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων και συνεργειών. Το δίκτυό της αποτελείται από 50.000 νεοφυείς επιχειρήσεις, 500+ κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως και εκατοντάδες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς σε πολλούς κλάδους.

Κύριο αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη Θ.Ε.Α. είναι η δικτύωση με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών, καθιστώντας την καινοτομία ανοιχτή και σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων προϊόντων και παραγωγικών διαδικασιών, τη βελτίωση της παραγωγής, την ενστάλαξη της έννοιας της επιχειρηματικότητας στους επαγγελματίες της επιστημονικής έρευνας, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κυρία Εφραίμογλου τόνισε ότι η υπογραφή του μνημονίου, αποτελεί εφαλτήριο για μια σειρά διεθνών συνεργασιών και συνεργειών του ΕΒΕΑ, για την υποστήριξη της καινοτόμου νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεσή της με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν η δικτύωση και οι συνεργασίες της Θερμοκοιτίδας και με άλλους φορείς καινοτομίας στην Ελλάδα. Στόχος είναι να αναδειχθεί η καινοτομία σε καταλύτη και κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη εξαγώγιμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που τελικό στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από την πλευρά της, η κυρία Όλσον-Ουρτέκο, ανέφερε ότι «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Plug and Play να ενισχύσουμε την παγκόσμια παρουσία μας και να συνδεθούμε με τις καλύτερες Startups στην Ελλάδα. Στην Plug and Play, επικεντρωνόμαστε στο να προσφέρουμε υπηρεσίες καινοτομίας υψηλής ποιότητας στους συνεργάτες μας και αυτή η νέα συνεργασία μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις