Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Pathways: Μαθήματα ηγεσίας αποκλειστικά για τις Startups του Elevate Greece

Οι νικήτριες Startups των Elevate Greece Startup Awards 2022 έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηγεσίας της Startup Pathways, το Leaders Academy

Η Startup Pathways και η Elevate Greece AE υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την διοργάνωση μιας ακόμα κοινής δράσης. Ειδικότερα, οι νικήτριες Startups των Elevate Greece Startup Awards 2022 της δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα αποκλειστικό τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηγεσίας της Startup Pathways, το Leaders Academy.

Οι Startups που θα επωφεληθούν από την καινοτόμα εκπαίδευση Ηγεσίας της Startup Pathways είναι οι βραβευμένες: Digisec, Safesize, TwobullMediTherapy, 3DHUB, Cloudeo, iDNA και COVARIANCE.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ιδρυτής και Managing Director της Startup Pathways, δήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία με την Elevate Greece ΑΕ είναι αυτονόητη κίνηση αναγνώρισης της αξιοσημείωτης συνεισφοράς της στο ελληνικό οικοσύστημα, και μάλιστα, ως προς έναν κοινό μας στόχο: την εξωστρέφεια της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Με το παρόν MoU, σκοπό έχουμε να ενισχύσουμε τα leadership και soft skills των ελληνικών startups.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece AE, Μιχάλης Δρίτσας, σημείωσε:

«Η Startup Pathways -όπως δηλώνει και η επωνυμία της- έχει όραμα να ανοίξει δρόμους στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσα από τη συνεργασία μας και με “όχημα” την εκπαίδευση και κατάρτιση σε “οριζόντιες” δεξιότητες και ηγετικές ικανότητες, η Startup Pathways θα ενδυναμώσει νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί στο διαγωνισμό καινοτομίας της Elevate Greece για μια πιο δυναμική παρουσία εκτός συνόρων».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κοινή δράση των δύο οργανισμών ήταν το 2022 με την προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής του Elevate Greece για την Διεθνή Έκθεση Dubai Expo 2020 μέσω του workshop Expo Experts.

To Leaders Academy αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Startup Pathways. Πρόκειται για ένα premium leadership course, ειδικά σχεδιασμένο για scale up founders και C-level στελέχη. Το πρόγραμμα προσφέρεται προσαρμοσμένο και ως εσωτερική εκπαίδευση στις εταιρίες που θέλουν να χτίσουν την εταιρική τους κουλτούρα και να ενισχύσουν τα management skills των ανθρώπων τους.

Μέσα από καινοτόμα εργαλεία, interactive διαλόγους και βιωματικά workshops, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν τα δικά τους αυθεντικά leadership skills ώστε να:

 

  • εμπνέουν με το όραμά τους, εντάσσοντάς το σε μια κοινή συνειδητή κουλτούρα εργασίας

 

  • καλλιεργούν feedback culture στην επιχείρηση, είτε αφορά έπαινο ή σημεία προς βελτίωση
  • επικοινωνούν δύσκολες αποφάσεις και αλλαγές, οργανώνοντας τη μετάβαση σε μια νεα πραγματικότητα
  • διαχειρίζονται αντιδράσεις, εντάσεις και συγκρούσεις, χωρίς η ομάδα να χάσει το κίνητρό της
  • χρησιμοποιούν το συναίσθημα για να επιτύχουν πωλήσεις, ενεργοποιώντας τα decision triggers του δυνητικού πελάτη
  • χτίζουν την εικόνα τους ως αυθεντικοί Ηγέτες, δημιουργώντας το προσωπικό τους στυλ ηγεσίας

Το πρόγραμμα, το οποίο έχουν ήδη εμπιστευτεί περισσότερα από 55 στελέχη top scale up εταιρειών με απτά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα της επιχείρησής τους, θα διαρκέσει από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο.

Στη συνέχεια ακολουθεί 1:1 personal coaching με τους συμμετέχοντες για πρακτική εφαρμογή της εκπαίδευσης στη δική τους scale up.

Η Startup Pathways, αποτελείται αυστηρά από second degree πιστοποιημένους coaches και trainers και ταυτόχρονα επαγγελματίες του Ελληνικού HR και βρίσκεται στο χώρο τοι οικοσυστήματος από το 2014 ως η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα ομάδα επαγγελματιών που επικεντρώνονται στον άνθρωπο και όχι την ιδέα ή την επιχείρηση. Διοργανώνει και προσφέρει σε Startups και corporate περιβάλλοντα premium εκπαιδευτικά προγράμματα σε θεματικές που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την βιωσιμότητα, την ηγεσία, την διαχείριση ομάδας, την τέχνη της επικοινωνίας, το σύγχρονο HR, τη διαπραγμάτευση, το personal branding, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στον άνθρωπο και την ομάδα της Startup.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις