Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rebellions: Η Startup που βάζει τη Ν. Κορέα στην παγκόσμια «αρένα» της τεχνητής νοημοσύνης

Η εταιρεία δημιούργησε τα τσιπ ATOM με στόχο να ανταγωνιστεί την Nvidia και να κερδίσει κυβερνητικά συμβόλαια

Ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης λάνσαρε η νοτιοκορεάτικη Startup, Rebellions Inc, στην ύστατη προσπάθεια της να κερδίσει κυβερνητικά συμβόλαια. Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει τα κίνητρα που δίνει η Σεούλ για την αναβάθμιση των τοπικών εταιρειών στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία δημιούργησε τα τσιπ ATOM με στόχο να ανταγωνιστεί την Nvidia στον τομέα του hardware. Εκτιμάται ότι αυτού του είδους τα τσιπ θα αποτελέσουν τον πυρήνα των μελλοντικών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορεάς σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, με σκοπό να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των κορεατικών τσιπ AI στα εγχώρια data centers από  το μηδέν που είναι σήμερα στο 80% μέχρι το 2030.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το αύριο της τεχνολογίας. Οι εντυπωσιακές ικανότητες του ChatGPT της OpenAI, το οποίο μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να συντάξει από εκθέσεις για μαθητές και εργασίες για φοιτητές μέχρι δημοσιογραφικά και επιστημονικά άρθρα, είναι μόνο ένα δείγμα για το τι θα δούμε στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις