Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση, εξαγορά και Ασιατικό «άνοιγμα» για την Transifex

Θετική απέναντι σε έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης, αλλά και στην προοπτική της εξαγοράς μιας εταιρείας που θα τη βοηθήσει να ισχυροποιήσει το προϊοντικό της πορτφόλιο και ευρύτερο offering, σε συνδυασμό με ένα “άνοιγμα” προς την διαρκώς αυξανόμενη σε όγκο και σημασία Ασιατική αγορά είναι η Transifex, σύμφωνα με πληροφορίες του Startupper.gr.

Σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές και αγοραστές!

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δείχνει να έχει προσελκύσει σειρά από υποψήφιους επενδυτές ή ακόμη και αγοραστές, ωστόσο η διοίκηση της Transifex δεν φαίνεται να… βιάζεται, καθώς αφενός μεν το κύριο ενδιαφέρον της βρίσκεται στην περαιτέρω εδραίωση του προϊόντος στο διεθνές στερέωμα της διαχείρισης του πολυγλωσσικού περιεχομένου και αφετέρου δε έχει τη δυνατότητα να είναι επιλεκτική, αναζητώντας την κατάλληλη πρόταση η οποία θα “ταιριάξει” με τους εν γένει σχεδιασμούς της.

Οργανική ανάπτυξη και κερδοφορία!

Στοιχείο, που ξεκινά από το γεγονός ότι από την ίδρυσή της το 2009 και μέχρι το 2014 η Transifex αρκούνταν στην ανάπτυξη μέσω ιδίων κεφαλαίων, ενώ από το 2012 και έπειτα είναι κερδοφόρα! Βέβαια, το 2014 κατάφερε να “σηκώσει” seed γύρο χρηματοδότησης της τάξεως των 2,5 εκατ. δολαρίων, διαδικασίας της οποίας ηγήθηκε η New Enterprise Associates (NEA) και συμμετείχαν οι Toba Capital και Arafura Ventures.

Transifex: Επένδυση 2,5 εκατ. δολ. από αμερικανικά funds για την πλατφόρμα μετάφρασης που ξεκίνησε από την Ελλάδα

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας των συνεργατών της Transifex, καθώς από 14 άτομα βρέθηκε να απασχολεί 30 άτομα έχοντας δύο γραφεία στην Αθήνα και την Σίλικον Βάλεϊ, καθώς επίσης και την ανάπτυξη του προϊόντος και την ενδυνάμωση του τμήματος R&D.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2009 από την Πάτρα με το όνομα Indifex ως μία πλατφόρμα μετάφρασης του Fedora, της πλέον διαδεδομένης διανομής Linux, και σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε ένα λογισμικό που προσφέρεται ως υπηρεσία στο cloud για την μεταφορά σε τοπικές συνθήκες και μετάφραση διαφόρων projects σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού και μεγάλες εταιρείες για την μετάφραση των website, mobile apps, των υποτίτλων στα βίντεό τους, τα άρθρα υποστήριξης, το marketing υλικό τους κ.ο.κ.

tx_02_702x

Προκλήσεις και μελλοντικά σχέδια

Σήμερα, η αγορά πολυγλωσσικού περιεχομένου “ζητά” μεγαλύτερα περιθώρια αυτοματοποίησης και αυτοματισμού, αλλά και μείωση του go-to-market-time. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τουλάχιστον 250.000 ενεργούς χρήστες και περισσότερους από 400 πελάτες παγκοσμίως. Προ ημερών η Transifex προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με την Elanex Inc., ηγέτιδα εταιρεία στην ταχύτατη παροχή μεταφράσεων ακριβείας. Με αυτήν, η Elanex θα αποτελεί προτεινόμενο συνεργάτη μεταφράσεων (Recommended Translation Partner) προς τους συνδρομητές της Transifex που αναζητούν μεταφραστικές υπηρεσίες που διαθέτουν εμπειρία και ειδίκευση τόσο στην διαδικασία της μετάφρασης όσο και στην χρήση της πλατφόρμας της Transifex.

Στα άμεσα σχέδιά της είναι η διεύρυνση των συνεργασιών με υψηλής ποιοτικής στάθμης μεταφραστικά γραφεία, η ανάπτυξη εκδόσεων που θα απευθύνονται σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, η αναζήτηση τρόπων για την ενίσχυση της διαισθητικότητας και ευκολίας στη χρήση, καθώς επίσης και η πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού που είναι ήδη “ανοικτές”.

Εκλεκτό μέλος του FbStart Program

Τέλος, προ ημερών η Transifex επελέγη για μια ακόμη χρονιά ως συνεργάτης-συμμέτοχος του προγράμματος “FbStart Program” του Facebook, που με τη σειρά του επιχειρεί να βοηθήσει τις mobile startups διεθνώς να… “απογειωθούν”. Μάλιστα, αποτελεί μέρος μιας ελίτ 20 εταιρειών-συνεργατών του εν λόγω προγράμματος, που παρέχει αποκλειστικά προνόμια στα μέλη του FbStart. Έτσι, λοιπόν, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν για έξι μήνες την πλατφόρμα Localization Automation Platform της Transifex προκειμένου να κάνουν localize τις mobile εφαρμογές τους στο Accelerate Track, για εννέα μήνες στο Bootstrap Track και για έναν χρόνο στο Pre-Launch Track.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις