Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση της Global Founders Capital στην Yamsafer

Η Global Founders Capital (GFC), ένα Ευρωπαϊκό επενδυτικό fund που δημιούργησαν το 2013 οι ιδρυτές της Rocket Internet – Oliver και Marc Samwer – ηγήθηκε του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης της Yamsafer, μιας startup κράτησης δωματίων σε ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

Το ποσό που άντλησε η Yamsafer ανήλθε στα επίπεδα των 3,5 εκατ. δολαρίων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη επένδυση της GFC στον τομέα του online traveling, παρά το γεγονός ότι η Rocket Internet έχει τοποθετήσει επενδυτικά κεφάλαια στην Namshi, έναν τοπικό online λιανέμπορο ειδών και προϊόντων μόδας. Την ίδια στιγμή, έχει επενδύσει πολλαπλώς σε startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ταξιδίων, όπως λ.χ. τις Traveloka στην Ινδονησία και την Trivago στη Γερμανία.

Η Yamsafer, που εδρεύει στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια προκειμένου να ενδυναμώσει την ανάπτυξή της, ενισχύοντας σημαντικά και το ανθρώπινο δυναμικό της. Μέχρι σήμερα, διαθέτει περίπου 4.000 ξενοδοχεία στα οποία ο χρήστης-επισκέπτης μπορεί να προγραμματίσει τη διαμονή του δια μέσω της πλατφόρμας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις