Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FREE NOW στηρίζει τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία

Από την 1η Μαρτίου, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής της να συνεισφέρουν μέσα από τις διαδρομές τους στην επείγουσα βοήθεια προς την Τουρκία και τη Συρία

Την προηγούμενη εβδομάδα, ισχυροί μετασεισμοί συνέχισαν να ταρακουνούν πολλές πόλεις και χωριά στα τουρκοσυριακά σύνορα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου 2023 και οι μοιραίες συνέπειές του έχουν στοιχίσει πλέον περίπου 47,000 ζωές. Περισσότερα από 100,000 κτίρια εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνολικά έχουν πληγεί από τα γεγονότα στην περιοχή. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η  FREE NOW αποφάισε να στηρίξει τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και τα σπίτια τους.

Η FREE NOW επεκτείνει τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς μέσω της εφαρμογής

Από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία η FREE NOW έδωσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη δυνατότητα στους επιβάτες της να συνεισφέρουν μέσα από τις διαδρομές τους με την εφαρμογή, με τους Έλληνες -μεταξύ άλλων- να συμβάλουν στη συγκέντρωση περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη του ουκρανικού λαού. Η λειτουργία επιτρέπει στους επιβάτες από όλη την Ευρώπη να συνεισφέρουν μέσα από τη συνολική αξία της διαδρομής τους, για να προσφέρουν κοινωνικά μέσω της εφαρμογής με γρήγορο και εύκολο τρόπο.

Από την 1η Μαρτίου, όλα τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται μέσω της λειτουργίας θα διατίθενται στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη στην Ουκρανία, καθώς και στις περιοχές κρίσης στην Τουρκία και τη Συρία. Ακόμη, οι μέτοχοι της FREE NOW συμβάλλουν στην εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές: Η Mercedes-Benz Mobility δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ σε οργανισμούς υποστήριξης ως απάντηση στα τραγικά γεγονότα στην Τουρκία και τη Συρία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και η BMW συνεχίζει να υποστηρίζει με οικονομικές συνεισφορές τον μακροχρόνιο συνεργάτη της UNICEF.

Η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREE NOW, αναφέρει «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία και τη Συρία. Επεκτείνοντας τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς μέσω της εφαρμογής της FREE NOW, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό (ICRC) με την υποστήριξη των επιβατών μας, για να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».


Ταυτόχρονα, η Ελληνική ομάδα της FREE NOW έθεσε το θέμα σε τοπικό επίπεδο και οι άνθρωποί της συνέβαλαν συλλέγοντας 8 κούτες με ρούχα και 4 σακούλες με αγαθά πρώτης ανάγκης για να τα παραδώσει στον ανθρωπιστικό οργανισμό Humanity Greece. O οργανισμός ανταποκρίνεται σε κάθε έκτακτη ανάγκη των πολιτών για στήριξη και βοήθεια, καλύπτει σοβαρές ελλείψεις αναφορικά με την διαχείριση κρίσεων και την υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Η Γεωργία Παράσχου, Ιδρύτρια του ανθρωπιστικού  οργανισμού Humanity Greece, τονίζει: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η FREE NOW συνέβαλε στο όραμά μας για αλλαγή, υποστηρίζοντας από κοινού  τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία. Οι συνέργειες μεταξύ των Εταιρειών και της Κοινωνίας των Πολιτών στοχεύουν στην ουσιαστική ανθρωπιστική στήριξη και στην διάδοση της αλληλεγγύης  τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στηρίζουν αδιάκοπα τις δράσεις μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις