Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χειροπέδες στην 31χρονη Startupper που εξαπάτησε τη JP Morgan

Η ιδρύτρια της fintech Startup, Frank, Charlie Javice, εξαπάτησε την τράπεζα πείθοντάς την να εξαγοράσει την εταιρεία της έναντι 175 εκατ. δολαρίων

Συνελήφθη η Charlie Javice, η 31χρονη ιδρύτρια και πρώην CEO της fintech Startup Frank, η οποία εξαπάτησε τη JP Morgan πείθοντάς την να εξαγοράσει την εταιρεία της, έναντι 175 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Javice εξαπάτησε JP Morgan κάνοντας τη να πιστέψει ότι η Frank είχε 4,25 εκατομμύρια χρήστες, ενώ στην πραγματικότητα δεν έφτανε ούτε τους 300.000.

Η 31χρονη εισέπραξε «9,7 εκατ. δολάρια άμεσα σε έσοδα από μετοχές, εκατομμύρια ακόμα έμμεσα μέσω trusts και ένα συμβόλαιο που της δίνει το δικαίωμα σε μπόνους 20 εκατ. δολαρίων για να παραμείνει στη θέση της», μετά την πώληση της εταιρείας της το 2021, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της SEC.

«Η κυρία Javice συμμετείχε σε μια παραδοσιακή απάτη: Είπε ψέματα ότι η Frank είχε βοηθήσει επιτυχώς εκατομμύρια φοιτητές να διαχειριστούν τις διαδικασίες οικονομικής ενίσχυσης των πανεπιστημίων, δημιουργώντας ψευδή στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτές τις πλαστές πληροφορίες για να οδηγήσει τη JP Morgan να πραγματοποιήσει μια εξαγορά 175 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε σχετικά με την υπόθεση στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Javice, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (5/4) κατηγορείται για συνωμοσία για τη διάπραξη τραπεζικής απάτης, τραπεζική απάτη και χρηματιστηριακή απάτη. Σε περίπτωση που καταδικαστεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης πολλών δεκαετιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις