Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Arclif Ventures: Το μεγάλο Fund με Έλληνα στο «τιμόνι» επενδύει επταψήφιο ποσό σε ελβετική Startup

Η Arclif Ventures της Arclif Group AG επένδυσε στην FFM Projekt AG, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελβετική Startup, FFM Projekt AG δίνει η Arclif Ventures της Arclif Group AG που εδρεύει στο Zug της Ελβετίας, αλλά έχει Έλληνα πρόεδρο. Πιο συγκεκριμένα, το Fund πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική επένδυση «ρίχνοντας»  ένα επταψήφιο ποσό στην νεοφυή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των πλήρως αυτοματοποιημένων βιομηχανικών αυτόματων πωλητών τροφίμων.

Ποια είναι η FFM Projekt AG

Η FFM ή Fast Forward Movement Projekt AG είναι μια βαθιά τεχνολογική νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Wil-SG. Αναλυτικότερα, η εταιρεία λανσάρει τις λύσεις τηγανίσματος δεύτερης γενιάς και τον καινοτόμο διανομέα αποθήκευσης για τρόφιμα ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Θα επιλύσουν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων.

«Η ιδρυτική ομάδα της FFM Project AG έχει ισχυρό υπόβαθρο στην ανάπτυξη και υλοποίηση καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και ένα ιστορικό γρήγορης κλιμάκωσης των αναγκών», δήλωσε ο Νεοκλής Α. Λαζανάς, πρόεδρος της Arclif Ventures από το Zug της Ελβετίας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην αποστολή της ομάδας να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες γραμμές παραγωγής αυτόματων πωλητών και να γίνει η κορυφαία τεχνολογική μάρκα αυτόματων πωλητών τροφίμων παγκοσμίως. Επίσης, όλο και περισσότερο, οι πιο έξυπνοι και φιλόδοξοι επιχειρηματίες επιλέγουν να επικεντρωθούν σε πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα επεξεργασίας τροφίμων αυτόματης πώλησης τώρα και στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς.

Με τη σειρά του ο Daniel Kamber, διευθύνων σύμβουλος της FFM Projekt AG δήλωσε ότι: «Η συμμετοχή της Arclif σημαίνει για εμάς μια πολύ ταχύτερη είσοδο στην αγορά για τις αναμενόμενες παγκοσμίως λύσεις μας. Μαζί θα επιταχύνουμε την παρουσία μας σε μια πολύ ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».

Τέλος, ο Rene Dimmeler, COO της FFM Projekt AG ανέφερε ότι: «Πράγματι, σκοπεύουμε να εισέλθουμε και στον προσοδοφόρο τομέα των αυτόματων πωλητών για το σερβίρισμα ζεστού φαγητού. Αυτή η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί εκθετικά την επόμενη δεκαετία και με δεδομένες τις πατενταρισμένες λύσεις μας, μπορούμε να επωφεληθούμε από τη θέση του πρωτοπόρου, ενώ έχουμε ένα τεχνολογικό εμπόδιο που κάθε επίδοξος ανταγωνιστής πρέπει πρώτα να ξεπεράσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις