Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hellenic Seaplanes: Φέρνει και επίσημα ξανά τα υδροπλάνα στους ελληνικούς αιθέρες!

Η εταιρεία παρέλαβε το πρώτο της υδροπλάνο και προετοιμάζεται για να ξεκινήσει τις επιβατικές πτήσεις τους επόμενους μήνες

Η Hellenic Seaplanes γίνεται και επίσημα η αεροπορική που φέρνει ξανά τα υδροπλάνα στους ελληνικούς αιθέρες! Ειδικότερα, η εταιρεία παρέλαβε ήδη το πρώτο υδροπλάνο της, και προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ξεκινήσει τις επιβατικές πτήσεις τους επόμενους μήνες.

Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις Βόρειες Σποράδες μέσα στον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «η άφιξη του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε τέλος στην αμφισβήτηση και τις φήμες ότι τα υδροπλάνα δεν θα πετάξουν ποτέ στην Ελλάδα».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες για την ελληνική αεροπορική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα.

Το νέο υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes

Το νέο υδροπλάνο αποτελεί ένα CESSNA Caravan C208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΧΤRON, το οποίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφτηκε, θα έχει βάση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στην επιχειρησιακή βάση της Ifly, ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Βέρμπη. Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, υψηλών προδιαγραφών, για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φημίζεται για την εξαιρετική αξιοπιστία και απόδοσή του. Έχει την ικανότητα να απογειώνεται και προσγειώνεται σε διαφορετικά πεδία, στεριάς και θάλασσας. Ακόμα, υποστηρίζει την αερομεταφορά έως 12 επιβατών και προορίζεται να εξυπηρετεί οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια καθώς και ναυλωμένες, ιδιωτικές πτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις