Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Ένα επεισόδιο με 4+1 εκλεκτούς καλεσμένους της καινοτομίας!

Ο τηλεοπτικός ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ έφτασε τα 10 επεισόδια και το γιορτάσαμε με καλεσμένους… έκπληξη!

Ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» η πρώτη και μοναδική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας και Τεχνολογίας έφτασε τα 10 επεισόδια και το γιορτάσαμε με καλεσμένους…έκπληξη!

Ειδικότερα, για πρώτη φορά στο πλατό της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 μέσα από την συχνότητα του ONE CHANNEL, με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο, υποδεχτήκαμε όχι έναν, αλλά δύο καλεσμένους… πακέτο! Τι εννοούμε; Στο τελευταίο επεισόδιο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Λιάνα Νικολοπούλου, συνιδρύτρια και Chief Pet Officer της Pet Chef, της εταιρείας που φροντίζει να καταναλώνουν οι τετράποδοι φίλοι μας το πιο φρέσκο και υγιεινό φαγητό.

Η Λιάνα όμως δεν ήρθε μόνη της, αλλά έφερε μαζί της τον Ραμόν, ένα τρισχαριτωμένο Jack Russell που έκλεψε τις εντυπώσεις!

Όπως μας είπε η κ. Νικολοπούλου το Pet Chef «είναι μια υπηρεσία φρεσκομαγειρεμένα και πλήρη γεύματα για κατοικίδια ζώα -προς το παρόν μόνο για σκυλάκια- που αφορούν όλα τα στάδια της ζωής τους. Επίσης, έχουμε και μια υπηρεσία που φτιάχνει εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σκύλου. Έχουμε την υπηρεσία της συνδρομής και φυσικά όλα αυτά γίνονται παράδοση στην πόρτα του πελάτη».

Έμπνευση για τη δημιουργία της εταιρείας φυσικά ήταν ο Ραμόν, ο οποίος σύμφωνα με την κ. Νικολοπούλου είχε πολλά στομαχικά θέματα και ταλαιπωριόταν πολλά χρόνια, ώσπου η ίδια έμαθε για τα πολύτιμα οφέλη του μαγειρευτού φαγητού για σκυλάκια σε ένα ταξίδι της στο εξωτερικό.

Ακόμα, στο προηγούμενο επεισόδιο γνωρίσαμε τον Χάρη Τσιρόπουλο, ιδρυτή της e-cleaning, της εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού με ένα μόνο κλικ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η e-cleaning «είναι μια εφαρμογή στο διαδίκτυο, η οποία μπορεί να βρει κανείς από καθαριστήρια ρούχων, ταπητοκαθαριστήρια μέχρι βιολογικούς καθαρισμούς σε σπίτι, αυτοκίνητο και ό,τι έχει να κάνει με την καθαριότητα μέσα σε ένα app. Στην εφαρμογή μπορεί κάποιος να αναζητήσει και να βρει όποια υπηρεσία θέλει και να την επιλέξει την ημέρα και την ώρα που τον βολεύει έτσι ώστε να εκτελεστεί η καθαριότητα».

Στη συνέχεια του επεισοδίου «ξεκλειδώσαμε» τα μυστικά των επενδύσεων με τον Δημήτρη Καλαβρό- Γουσίου, ο οποίος είναι συνιδρυτής του FOUND.ATION και του Velocity.Partners VC, αλλά και ιδρυτής του TEDxAthens. Ειδικότερα, όπως μας είπε ο ίδιος από το 2018 μέχρι σήμερα «βλέπουμε σιγά σιγά μια δεύτερη γενιά funds, τα οποία προκύπτουν από τα δεύτερα funds των funds του Equifund, αλλά και καινούριες ομάδες, οι οποίες δεν είχαν πρότερη αυστηρά επαγγλεματική-επενδυτική εμπειρία. Νομίζω η αγορά μεγαλώνει, ανοίγει και ωριμάζει. Μόνο θετικά είναι αυτά. Σε κάθε περίπτωση το αρχικό κομμάτι επένδυσης είναι πολύ σημαντικό, είμαι της άποψης ότι πρέπει να υποστηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να έχουμε έναν κλιμακούμενο αριθμό εταιρειών στο στάδιο του seed και του pre-seed να χρηματοδοτείται κάθε χρόνο, γιατί μόνο έτσι μόνο έτσι μετά από 3-4 χρόνια θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για εν δυνάμει επιτυχίες».

Ο τελευταίος μας καλεσμένος ήταν ο Βαγγέλης Αγγελόπουλος, CEO και συνιδρυτή της Fuelics, της εταιρείας που παράγει έξυπνους αισθητήρες για επιχειρήσεις και έξυπνες πόλεις. Η Fuelics είναι μια από τις κορυφαίες Startups στον τομέα τεχνολογιών αιχμής για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT), η οποία κερδίζει συνεχώς διεθνή αναγνώριση και υλοποιεί σημαντικά έργα στο εξωτερικό.

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις