Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΕΛ/ΛΑΚ: «To FI-WARE ως εργαλείο χρηματοδότησης»

H Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ( ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ( EKT) διοργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με θέμα: «Το FI-WARE ως εργαλείο χρηματοδότησης: αξιοποιώντας ανοικτές τεχνολογίες για νεοφυείς επιχειρήσεις».

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FI-WARE Accelerator στοχεύει στην ενίσχυση μικρομεσαίων (SMEs) και νεοφυών (startups) επιχειρήσεων που είναι προσανατολισμένες σε τεχνολογικούς τομείς όπως: έξυπνες πόλεις (smart cities), υγεία, μεταφορές, ενέργεια, πληροφορική, κ.α., ενθαρρύνοντας την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων σε καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές πληροφορικής και διαδικτύου (τεχνολογία FI-WARE).

Το FI-WARE θα χρηματοδοτήσει με το συνολικό ποσό των 80 εκατ. ευρώ επιχειρηματίες, ώστε να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αυξημένη ζήτηση για έξυπνες ψηφιακές λύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020» (χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για έρευνα και καινοτομία». Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως εθνικό σημείο επαφής για ICT & FET (Future and Emerging Technologies) στον «Ορίζοντα 2020».

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα διατίθενται στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση.

ekt_programma_imerida_1500

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις