Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ClimateLaunchpad: Δείτε τις τρεις ελληνικές startup που θα πάνε στον τελικό του Άμστερνταμ

Δέκα ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό διαγωνισμό ιδεών της Ευρώπης, και έδωσαν «μάχη» για μία θέση στον ευρωπαϊκό τελικό του ClimateLaunchpadστο Άμστερνταμ.

Μετά από μία δίωρη παρουσίαση, οι 3 καλύτερες ιδέες πήραν το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεπτέμβριο στην Ολλανδία.

Το RecyWorks, το Sensoraide και το Sarm είναι οι τρεις νικητήριες ιδέες – startup εταιρείες.

Οι πρώτες δύο, RecyWorks και Sensoraide, δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας είτε με την ανακύκλωση καφέ για καλλιέργεια μανιταριών είτε με τη χρήση του Internet of Things για τη βελτίωση των υπαρχόντων δομών.

Η τρίτη ιδέα, η Sarm, παρουσίασε το όραμά της για μίας επόμενης γενιάς μηχανές οι οποίες εκτός από μειωμένο κόστος για τους κατασκευαστές οχημάτων, θα είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

ClimateLaunchpad και Climate-KIC

Το ClimateLaunchpad είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC το οποίο είναι η κύρια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.

Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Το Climate-KIC αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και του δημόσιου τομέα.

Το Climate-KIC είναι μια κοινότητα γνώσης και καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Το όργανο της ΕΕ δημιούργησε μια βιώσιμη ευρωπαϊκή ανάπτυξη ενώ ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις