Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cycleops: Κάνει την αυτοματοποίηση ροής εργασιών υπόθεση…λίγων λεπτών!

Χάρη στην πρωτοποριακή πλατφόρμα “Cycleops” η διαδικασία ανάπτυξης software γίνεται πιο εύκολη από ποτέ

Η δημιουργία λογισμικού (software) φαίνεται συχνά πολύπλοκη και, μερικές φορές, τρομακτική διαδικασία για εκείνους που δεν διαθέτουν εξειδίκευση στον τομέα. Πράγματι, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ακόμα και για τους πιο ικανούς developers. Ωστόσο, οι σημερινές ανάγκες απαιτούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η λύση έρχεται από τη Cycleops, πρόκειται μια καινοτόμα πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να αυτοματοποιήσουν τη ροή των εργασιών τους (workflow) μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, κάθε εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα το δικό της software με βάση τις δικές της ανάγκες.

 

Λίγα λόγια για την Cycleops

Η κουλτούρα DevOps είναι βαθιά ριζωμένη στην Cycleops και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της. Ωστόσο, η εταιρεία πρεσβεύει ότι η απλότητα είναι κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει κατά κύριο λόγο ένα workflow. Η Cycleops λοιπόν εργάζεται σκληρά για να απλοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής software, και πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί με την αυτοματοποίηση κάθε βήματος που αυτή περιλαμβάνει, καθώς και μέσα από την στενή συνεργασία μεταξύ των developers.

Η πορεία της εταιρείας ξεκίνησε το 2014, όταν οι ιδρυτές της, έχοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο του R&D, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή startup που θα άλλαζε το παιχνίδι στην ανάπτυξη software. Έτσι γεννήθηκε η Cycleops, μια πρωτίστως Cloud Specialist εταιρεία, η οποία έχει πίσω της μια δυναμική ομάδα με μεγάλη εμπειρία, αλλά και πάθος για το DevOps.

Έχοντας εργαστεί με εκατοντάδες πελάτες για δύο δεκαετίες, οι ιδρυτές της Cycleops ήξεραν από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τεχνολογικός τομέας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάγιες πρακτικές, η ανάπτυξη software δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ανεξάρτητα από το μέγεθος μιας εταιρείας, η διαδικασία αυτή απαιτεί υψηλό βαθμό κατάρτισης. Κάτι που, δυτυχώς, δεν συναντάται στην αγορά εργασίας σε ικανοποιητικό βαθμό.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της Cycleops δεν διστάζει να υιοθετήσει πολλαπλές ιδιότητες, προκειμένου να καλύψει τις πολύπλευρες ανάγκες των πελατών της. Άλλοτε λειτουργώντας ως developers και άλλοτε ως operators, σύμβουλοι και technical trainers, οι άνθρωποι της Cycleops αξιοποιούν στο έπακρο τις γνώσεις και την εμπειρία τους, έτσι ώστε να προσφέρουν εργαλεία αυτοματοποίησης που βοηθούν τις σύγχρονες ομάδες DevOps να δημιουργήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά το software τους.

Ως μέλη της  Οpen-Source κοινότητας, όσοι απαρτίζουν την ομάδα της Cycleops έχουν βαθιά γνώση των συστημάτων Linux, της Ansible, του OpenStack, καθώς και των Docker containers. Στόχος της Cycleops είναι να καταστήσει το ταξίδι αυτοματοποίησης για τις DevOps ομάδες όσο ομαλό γίνεται, επιτρέποντάς τες να επικεντρωθούν σε αυτό που προέχει: Να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό software για τους χρήστες τους.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα “Cycleops”

Η Cycleops λοιπόν είναι μια deployment automation πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη software μέσω του αυτοματισμού των workflows. Για όσους δεν γνωρίζουν, όταν μιλάμε για αυτοματισμό των workflows (ροής εργασιών), αναφερόμαστε στις λύσεις εκείνες που εξαλείφουν σε μεγάλο βαθμό τις χειρωνακτικές εργασίες, επιτρέποντας στις εταιρείες να εξορθολογίζουν τις διαδικασίες τους, να εξοικονομούν χρόνο και πόρους, καθώς  και να προωθούν την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων.

Η Cycleops είναι μια καινοτόμα και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα και, μάλιστα,  μια ομάδα DevOps μπορεί να αρχίσει να την χρησιμοποιεί μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν ψάχνετε για μια πλατφόρμα που να αυτοματοποιεί εύκολα τα worklfow σας και, παράλληλα, να κάνει πιο αποτελεσματική τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας, δεν χρειάζεται να ψάξετε αλλού. Η Cycleops είναι ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα για να αυξήσει την παραγωγικότητα των ομάδων σας και να αυτοματοποιήσει τα καθημερινά τους workflow. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την Cycleops, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουλουθήσετε 3 απλά βήματα:

  1. Δημιουργείστε software stacks γρήγορα χρησιμοποιώντας έναν εκτενή κατάλογο με Cycleops Units: Πρόκειται για έναν εξαιρετικά εύκολο στη χρήση κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει Docker containers, διάφορες υπηρεσίες, καθώς και προ-ρυθμισμένες παραμέτρους OS (λειτουργικό σύστημα).
  2. Κάντε τη δουλειά σας πιο εύκολη και αποτελεσματική αξιοποιώντας την no-code automation προσέγγιση που παρέχει η Cycleops: Τώρα μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των workflow σας με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να χρειάζεστε ειδική εκπαίδευση πάνω σε πρακτικές DevOps.
  3. Τέλος, ενισχύστε την ταχύτητα και την αποδοτικότητα της ομάδας σας στην ανάπτυξη software: Τώρα οι developers έχουν πρόσβαση σε εργαλεία αυτοματοποίησης μέσω UI (Διεπαφής Χρήστη) ή CLI (Διεπαφή Γραμμής Εντολής), που τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν software και εφαρμογές κατ΄απαίτηση, σε χρόνο ρεκόρ.

Platinum χορηγός του Oπe\n Conf 2023

Το Oπe\n Conf 2023, το πιο πολυαναμενόμενο τεχνολογικό συνέδριο της χρονιάς έρχεται 10-11 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η διοργάνωση υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης της τεχνολογίας, ειδικά φέτος. Με θεματικές ενότητες όπως αυτή της Τεχνητής Νοημοσύνης, του Tech Leadership, του SW Craftsmanship, του DevOps, του Cybersecurity και των Microservices, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την τύχη να μάθουν από πρώτο χέρι τις νέες τάσεις στον κόσμο της τεχνολογικής καινοτομίας.

Η ομάδα της Cycleops θα δώσει το «παρών» στο φετινό συνέδριο ως Platinum χορηγός, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως λειτουργεί η πρωτοποριακή πλατφόρμα της εταιρείας. Στο μεταξύ, μπορείτε να επισκεφθείτε το virtual booth της Cycleops εδώ.

Κλείστε τώρα τα εισιτήρια σας για το Oπe\n Conf εδώ.

Μάθετε περισσότερα για την Cycleops στους παρακάτω συνδέσμους:

Website: https://cycleops.io
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/cycleops-io
YouTube: https://www.youtube.com/@cycleops.stackmasters
Facebook: https://www.facebook.com/cycleops.io
Instagram: https://www.instagram.com/cycleops.io/?hl=en
Twitter: https://twitter.com/Cycleops_io

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις