Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Transmutex: Η ελβετική Startup που θέλει να φέρει την πυρηνική «αναγέννηση» σήκωσε 23 εκατ. δολάρια

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πιο ασφαλή λύση για την «μεταστοιχείωση» των πυρηνικών αποβλήτων, με τέτοιον τρόπο ώστε να παραγάγουν καθαρή ενέργεια

Νέα κεφάλαια ύψους 23 εκατ. δολαρίων η Startup πυρηνικής ενέργειας Transmutex, η οποία έχει την έδρα της στη Γενεύη, σε έναν Series A γύρο χρηματοδότησης. Στόχος της ελβετικής Startup είναι να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα παραγωγής καθαρής ενέργειας από πυρηνικά απόβλητα που έχει δημιουργήσει.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν η Union Square Ventures και η Steel Atlas, ενώ συμμετείχαν και οι At One Ventures, HCVC, AlleyCorp, House Of Ventures, Presight Capital, Verve Ventures, FONGIT και Tiny Supercomputer Investment Co.

Πώς η Transmutex θέλει να «επανεφεύρει» την πυρηνική ενέργεια

Η Transmutex ιδρύθηκε το 2019 με στόχο όπως υποστηρίζει η ίδια να «επανεφεύρει» την πυρηνική ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα αξιοποιώντας την τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο CERN και το Paul Scherrer Institute (PSI), η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πιο ασφαλή λύση για την «μεταστοιχείωση» των πυρηνικών αποβλήτων, με τέτοιον τρόπο ώστε να παραγάγουν καθαρή ενέργεια.

Η Startup έχει αναπτύξει ένα σχέδιο αντιδραστήρα με βάση το θόριο, το οποίο μετά τη χρήση του αφήνει πίσω μόνο μια μικρή ποσότητα αποβλήτων, τα οποία χρειάζεται να αποθηκευτούν μόνο για 100 χρόνια, αντί για χιλιάδες στην περίπτωση των άλλων καυσίμων, όπως το ουράνιο. Η εταιρεία εκτιμά πως η τεχνολογία της θα φέρει μια νέα εποχή για την πυρηνική ενέργεια, καθώς θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις