Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΧΑ: Επιλέγει την Startup με «ελληνικό DNA», Mysten Labs, για την αναβάθμιση του «Ηλεκτρονικού Βιβλίου»

Η αξία της Mysten Labs ξεπερνάει τα 2 δισ. δολάρια

Σε μία νέα συνεργασία με την Startup Mysten Labs των Γιώργου Δανέζη και Κώστα Χαλκιά προχώρησε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX), με στόχο την αξιολόγηση της τεχνικής δυνατότητας αναβάθμισης του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (ΗΒΙΠ) σε μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων με τη χρήση του Sui.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Sui είναι μια πλατφόρμας έξυπνων συμβολαίων επιπέδου 1 που δημιουργήθηκε από την ερευνητική ομάδα πίσω από τα έργα Libra/Diem και Move του Facebook.

Το ΗΒΙΠ αποτελεί ένα μηχανισμό άντλησης κεφαλαίων που παρέχεται κεντρικά στο σύστημα διόδευσης χρηματιστηριακών εντολών, επιχειρώντας να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα το δίκτυο των Μελών του Χρηματιστηρίου (τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες) και των πελατών του, με στόχο τη διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρηματικές προτάσεις των εταιριών που αναζητούν χρηματοδότηση.

Το ΗΒΙΠ της ATHEX προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους πελάτες, όπως ο προσδιορισμός της καλύτερης τιμής προσφοράς για μεταβιβάσιμες κινητές αξίες όπως μετοχές και ομόλογα, η αυξημένη αποτελεσματικότητα των μεταβιβάσεων και πολλά άλλα.

Σε συνεργασία με την Mysten Labs, την εταιρεία υποδομών web3 και αρχικό συνεργάτη του Sui, η ATHEX θα αξιοποιήσει τη μοναδική αρχιτεκτονική του Sui για να επανασχεδιάσει το ΗΒΙΠ της, επωφελούμενη από τη συνδυασμένη εστίαση του Sui στην ταχύτητα, την ασφάλεια και τη φιλική προς τους προγραμματιστές εμπειρία. Οι τεχνολόγοι της ATHEX λαμβάνουν επίσης βοήθεια σε τοπικό επίπεδο, καθώς η ομάδα Solutions Engineering της Mysten Labs εδρεύει στην Αθήνα, όπου υποστηρίζει συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATHEX, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Mysten Labs για τη δημιουργία της επόμενης επανάληψης της υπηρεσίας EBB – από την εξαιρετικά έμπειρη ομάδα τους μέχρι τις δυνατότητες του ίδιου του Sui, πιστεύουμε ότι βρήκαμε την κατάλληλη ομάδα για να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain».

Ο Evan Cheng, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Mysten Labs, δήλωσε: «Η συνεργασία με ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα όπως η ATHEX είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όχι μόνο για το blockchain Sui, αλλά και για το ίδιο το web3. Τα χρηματοοικονομικά εργαλεία έχουν από καιρό διαφημιστεί ως περίπτωση χρήσης για την τεχνολογία blockchain, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη την υιοθέτηση στον πραγματικό κόσμο. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της ATHEX και ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε την υπόσχεση του blockchain μεταξύ των παραδοσιακών επενδυτών».

Ποια είναι Mysten Labs

Η Mysten Labs είναι μια αμερικανική Startup με ελληνικό DNA, καθώς δύο από τους συνιδρυτές της, οι Γιώργος Δανέζης και Κώστας Χαλκιάς, είναι Έλληνες. Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Palo Alto και ειδικεύεται στην τεχνολογία κρυπτογράφησης, έχοντας δημιουργήσει δικό της οικοσύστημα blockchain, αλλά και δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Παρά την σύντομη διάρκεια ζωής της (ιδρύθηκε το 2021), η Mysten Labs έχει «σηκώσει» σημαντικά κεφάλαια ενώ έχει κατακτήσει και τον τίτλο του «μονόκερου», καθώς η αξία της ξεπερνάει τα 2 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διατηρεί γραφεία και στην Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις