Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δώρο ζωής το έπαθλο του «The Squeeze»

Άλλο ένα εξαιρετικό «The Squeeze» ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Σάββατο, ώρες, στον συνεργατικό χώρο της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς το πλήθος του κόσμου που συνέρρεε από νωρίς ήταν μεγάλο, κατακλύζοντας κυριολεκτικά τη γεμάτη με θετική ενέργεια αίθουσα της Orange Grove.

orange_squeze_01_702x336
Επικεφαλής των κριτών και παρουσιαστής της βραδιάς, για άλλη μία φορά, ήταν ο Πίτερ Οικονομίδης, ο οποίος έφερε εις πέρας την αποστολή του με την βοήθεια των Scott Rafer (συν-ιδρυτής διαφόρων startups και μέντορας του StartupBootcamp SF), Andy Angelos (ειδήμων των Social Media και συν-ιδρυτής της πρόσφατα αποκτηθείσας SocialKaty) και David Kadavy (επιτυχημένος ειδικός του web design και συγγραφέας του #18 καλύτερου σε πωλήσεις βιβλίου της Amazon).

Οι ομάδες

Οι 8 νεοφυείς επιχειρήσεις (liateR, Cookielicious, VitAbroad, Chimera, Bloode, Tipster11, Keeppet και Β2Β Wave) δυσκόλεψαν από την πρώτη στιγμή το έργο της κριτικής επιτροπής, καθώς οι εκπρόσωποι τους ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι και με «καλοδουλεμένες» παρουσιάσεις.

Κάθε ομάδα είχε στη διάθεση της πέντε λεπτά – εξηγώντας το επιχειρηματικό υπόβαθρο στο οποίο στηρίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα της – και πέντε λεπτά για να απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις των κριτών.

Οι νικητές

Νικήτρια της βραδιά αναδείχθηκε η ομάδα της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας Blood-e, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ηλεκτρονική βάση εθελοντών αιμοδοτών, μειώνοντας σημαντικά την χρόνο εξεύρεσης αίματος.

orange_squeze_03_702x336
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η πλατφόρμα Tipster11, οι δημιουργοί της οποίας φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό «social sports predictions» κατάστημα, παρέχοντας στοιχηματικές συμβουλές από (αποδεδειγμένα) έμπειρα άτομα – έναντι αμοιβής φυσικά.

orange_squeze_04_702x336

αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις παρουσιάσεις αύριο στο Startupper

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις