Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Pitching Battle: Ολοκληρώθηκε το ραντεβού των πιο ελπιδοφόρων επιχειρηματιών

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πλημμύρισε με δημιουργικότητα και τις καινοτόμες ιδέες των πιο πολλά υποσχόμενων νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Pitching Battle από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), με επίκεντρο την ανάδειξη νέων και δημιουργικών ιδεών, ήταν γεμάτο ενέργεια και παλμό.

Οι ομάδες που ενθουσίασαν το κοινό και κέρδισαν την ψήφο των κριτών ήταν:
Ava’s Farm
για το Future Agro Challenge, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού με στόχο τον διεθνή τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Κολομβία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress), διεκδικώντας τον τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη στην αγροτική ανάπτυξη. Μέσω του Ava’s Farm παραγωγοί τροφίμων, από όλη την Ελλάδα ανοίγουν δωρεάν το μαγαζί τους, ανεβάζουν φωτογραφίες των προϊόντων τους και θέτουν οι ίδιοι τις τιμές. Οι επισκέπτες επιλέγουν προϊόντα και ο παραγωγός τους τα στέλνει απευθείας από το εργαστήρι του στην διεύθυνσή τους.

Giaola@home για το διαγωνισμό Get In The Ring, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Περιφερειακούς τελικούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου και θα διεκδικήσει μία θέση για τον Διεθνή Τελικό και θα παρουσιάσει την ιδέα του μπροστά σε διεθνείς επενδυτές και ζωντανό κοινό διεκδικώντας επενδύσεις μέχρι και 1.000.000 ευρώ.
Το Giaola@home συνδέει μία τηλεοπτική εκπομπή DIY (Do-It-Yourself) με την ιντερνετική πλατφόρμα giaola.gr, μέσω της οποίας οι χρήστες αναζητούν, βρίσκουν, κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού και αξιολογούν επαγγελματίες που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες στο σπίτι.
Στην τηλεοπτική εκπομπή, οι επαγγελματίες της πλατφόρμας δίνουν καθημερινές συμβουλές DIY, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία τους και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους χρήστες του giaola.gr.

Spark Inspirations για το διαγωνισμό Creative Business Cup, που θα διαγωνιστούν στο διεθνή τελικό στην Κοπεγχάγη παρουσιάζοντας την ιδέα τους μπροστά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 400 επενδυτών του European Business Angel Network. Η Spark Inspirations είναι μια ελληνική startup με όραμα να κάνει την δημιουργία ενός παιχνιδιού πιο εύκολη ώστε κάποιος που δεν έχει γνώση προγραμματισμού να μπορεί να αναπτύξει την ιδέα του. Απευθύνεται σε αγορές όπως EdTech, Serious Gaming, Gamification, Language Learning, Marketing και Gaming.

BIO2CHP για το διαγωνισμό CleanTech Open Global Ideas, που θα ταξιδέψουν μέχρι το San Francisco για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο Διεθνή Τελικό του διαγωνισμού. Η BIO2CHP προσφέρει σε βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα ένα τεχνολογικό προϊόν στο μέγεθος κοντέινερ, το οποίο μετατρέπει τα οργανικά τους υπολείμματα – τα οποία μέχρι σήμερα απορρίπτονται ως απόβλητα – σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, η οποία αξιοποιείται για την κάλυψη των ιδίων ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης.

Το Social Media Battle που έτρεχε στην σελίδα των ID-GC στο Facebook το κοινό ψήφισε και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Glonatech. Η Glonatech δραστηριοποιείται στο χώρο της νανοτεχνολογίας, με εξειδίκευση στην ακατέργαστη και ενδιάμεση παραγωγή νανοϋλικών, των καλύτερων νανοτεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι κριτές του τελικού ήταν οι:
– Σπύρος Τραχάνης, Partner, Odyssey Venture Partners.
– Ίων Τσάκωνας, CEO, PJ Tech Catalyst Fund.
– Κωνσταντίνος Μαύρος, Investment Director, Seed Innovative.
– Γιώργος Καμέτας, Sector Head, Business Banking, Retail Banking Segments, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Άρης Πανταζόπουλος, Investment Director, Attica Ventures.
Philipp Brinkmann, CEO, travelplanet24.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις