Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NBG Business Seeds – Amazon: Νέα συνεργασία για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι η ενίσχυση και η επέκτασης της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, βασισμένο σε σημαντικές συνεργασίες με οργανισμούς όπως το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, το αμερικανικό «εκκολαπτήριο» 1776, την Grant Thornton, την Deloitte, την Microsoft και πλέον, με την πλατφόρμα Amazon Web Services (AWS) της Amazon.

Η ανακοίνωση της νέας αυτής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Καρατζά, παρουσία του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, της Νέλλης Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνικής Τράπεζας και υψηλόβαθμων στελεχών της αμερικανικής εταιρείας.

NBGBSb__702x336
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο κ. Φραγκιαδάκης ο οποίος, αφού απεύθυνε χαιρετισμό και έκανε μία σύντομη αναφορά στο ρόλο της Εθνικής Τράπεζας – επισημαίνοντας την διαχρονική στήριξη της προς την ελληνική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του προγράμματος NBG Business Seeds.

NBGBSa_702x336
Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου.

Στη συνέχεια, η κα Τζάκου-Λαμπροπούλου ανέλυσε τις δυνατότητες που προσφέρονται στους συμμετέχοντες, όσον αφορά την παροχή υποδομών/υπηρεσιών αλλά και την καθοδήγηση από έμπειρους «μέντορες», καθώς και τις σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης.

NBGBSc_702x336
Ο Startup Business Development Manager της Αmazon, Claus Verner.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Claus Verner, Startup Business Development Manager, Αmazon, ο οποίος χαιρέτησε με τη σειρά του στην συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας με το πρόγραμμα NBG Business Seeds και ανέλυσε τις δυνατότητες της πλατφόρμας AWS Activate – προσφέροντας στις νεοφυείς εταιρίες δωρεάν ψηφιακές υποδομές, δυνατότητες για «scale-out» σε διεθνές επίπεδο και φυσικά, καθοδήγηση.

Ο κ. Verner, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τα μέλη των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να δεχθεί και να απαντήσει τυχόν ερωτήματα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις