Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχεται και στην Ελλάδα η Number26 και το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» της

Η εταιρεία Number26, startup χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), η οποία εισάγει ριζικές καινοτομίες στο χώρο της παροχής προσωπικών δανείων (personal finance) στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκταθεί σε έξι νέες χώρες.

Ξεκινώντας άμεσα, η Number26 θα διατίθεται στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία. Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα προς την προσφορά τραπεζικών συναλλαγών χωρίς σύνορα σε όλη την Ευρώπη.

Η Number26, χρηματοοικονομική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, προσφέρει τo μοναδικό, πρώτο τραπεζικό λογαριασμό μέσω κινητού τηλεφώνου που διατίθεται σε όλη την Ευρώπη. Ένας τρεχούμενος λογαριασμός για την ψηφιακή εποχή προσανατολισμένος προς τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones). O λογαριασμός συνδέεται με μία MasterCard, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αγορές ή να ληφθούν μετρητά από ΑΤΜ χωρίς ο κάτοχος του λογαριασμού να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.

Ακόμα ευκολότερο είναι το άνοιγμα ενός λογαριασμού, το οποίο γίνεται διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης (video chat) σε μόλις οκτώ λεπτά, ή η αποστολή χρημάτων σε φίλoυς μέσω γραπτού μηνύματος ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το πάτημα μερικών πλήκτρων.

Μετά από κάθε συναλλαγή, ο χρήστης παραλαμβάνει μία άμεση ειδοποίηση (push notification), προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων του. Η τεχνολογία Number26 είναι επίσης «έξυπνη» και βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Όλα τα κεφάλαια προστατεύονται από το Γερμανικό Ταμείο Προστασίας Καταθέσεων (German Deposit Protection Fund).

Η επέκταση ανεβάζει στις οκτώ τον συνολικό αριθμό των χωρών όπου δραστηριοποιείται η Number26, μετά την έναρξή της στη Γερμανία και την Αυστρία στις αρχές του τρέχοντος έτους. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Number26 κατέστη μία από τις πιο επιτυχημένες startup στο Βερολίνο με περισσότερους από 80.000 πελάτες στη Γερμανία και την Αυστρία.

CASH26 _
«Από την αρχή, το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε τον πρώτο τραπεζικό λογαριασμό της Ευρώπης για smart phones», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Valentin Stalf. «Παρατηρούμε ότι οι παραδοσιακές τράπεζες δεν έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ψηφιακής γενιάς. Η ανταπόκριση στη Number26 ήταν εντυπωσιακή και είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα επεκταθούμε και σε άλλες αγορές», ανέφερε ακόμη ο Valentin Stalf.

Maximilian Tayenthal και Valentin Stalf _
Αριστερά ο Maximilian Tayenthal, Οικονομικός Διευθυντής και συνιδρυτής και δεξιά ο Valentin Stalf Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Number26.

«Οι αγορές που επιλέγουμε να εισέλθουμε τώρα είναι τέλεια παραδείγματα μιας κακής εμπειρίας του χρήστη (user experience) και υπερτιμημένων προϊόντων λιανικής τραπεζικής. Εδώ είναι που αρχίζουμε να “οικοδομούμε” την πρώτη, αληθινή παν-ευρωπαϊκή τράπεζα», ανέφερε ο Οικονομικός Διευθυντής και συνιδρυτής της εταιρείας Maximilian Tayenthal. «Τα προβλήματα που επηρεάζουν τις τράπεζες στην Ευρώπη, όπως η γραφειοκρατία, η ξεπερασμένη τεχνολογία και οι αναποτελεσματικές δομές είναι βαθιά εδραιωμένα σε αυτές τις αγορές. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη χρονική στιγμή από αυτή για μία ψηφιακή λύση στον τραπεζικό τομέα», ανέφερε ακόμη ο Maximilian Tayenthal.

Πέραν της Valar Ventures του Peter Thiel, σημαίνων ιδρυτής του PayPal, άλλοι επενδυτές της NUMBER26 αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες EarlyBird Ventures, Redalpine Ventures και Axel Springer Plug&Play.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις