Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τελετή βράβευσης για το “The Digital Gate” του ΔΑΑ!

Τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές που αφορούν σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου, είχε την ευκαιρία να βραβεύσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στο πλαίσιο του πρωτοποριακού διαγωνισμού “The Digital Gate: Airport Innovation Challenge – Transforming the Airport Environment.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, έγινε πράξη χάρη στη συνεργασία του ΔΑΑ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν.

Όσο για τη συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς συμμετείχαν 162 άτομα και 83 προτάσεις, εκ των οποίων οι 35  προσέφεραν τη δυνατότητα για άμεση αξιοποίηση σε πραγματικό περιβάλλον.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η εφαρμογή Weather ex Machina που σχετίζεται με την αξιόπιστη μετεό- πρόβλεψη, ενώ το Βραβείο Early Stage Startup απονεμήθηκε στην Butlair, τον “προσωπικό βοηθό” του επισκέπτη στην Ελλάδα.

Επίσης διακρίθηκαν οι Clio Muse, μια εφαρμογή ξενάγησης και πολιτισμού για την Αθήνα, το TACTICAL, για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό, την εποπτεία και τη διαχείριση καθημερινών εργασιών προσωπικού σε μεγάλους χώρους, καθώς επίσης και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, το Smart Parking System – Human Electric, για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, το Airport Assistant, μια εφαρμογή κινητών συσκευών / οδηγός ΑμεΑ στο αεροδρόμιο, αλλά και το liateR, μια εφαρμογή για “έξυπνες” δοκιμές και shopping μέσω διαδραστικών οθονών.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για ένα πολύ συγκεκριμένο και απαιτητικό περιβάλλον όπως αυτό της αεροδρομιακής κοινότητας. Η ανταπόκριση του κοινού σε ένα διαγωνισμό ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ομάδες νέων ανθρώπων πρότειναν διαφορετικές ψηφιακές καινοτόμες προτάσεις που γνώρισαν σημαντική υποστήριξη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι διαδικασίες όπως ανάλογοι διαγωνισμοί, δίνουν το πρώτο έναυσμα στους φοιτητές μας να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα βήματα στο στίβο της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, η στρατηγική αυτή σηματοδοτεί το σύγχρονο ρόλο των ελληνικών ΑΕΙ ως κέντρων νέων μορφών εκπαίδευσης, καινοτόμου και αξιοποιήσιμης έρευνας και δημιουργίας βιώσιμης, καινοτόμου επιχειρηματικότητας», ανέφερε σχετικά ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η καινοτομία είναι στο DNA του αεροδρομίου και αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους μας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Παράλληλα, οι ουσιαστικές δράσεις στήριξης των νέων αποτελούν βασικό πυλώνα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η βούληση και οι στόχοι μας ταυτίστηκαν με εκείνους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έτσι η ιδέα μας για τη διοργάνωση του διαγωνισμού έγινε πραγματικότητα: ο διαγωνισμός της «Ψηφιακής Πύλης» δεν είναι μόνο μια δίοδος προς την καινοτομία και την τεχνολογία. Επιπλέον, σηματοδοτεί ότι οργανισμοί όπως είναι το αεροδρόμιο της Αθήνας, οφείλουν να κρατούν ορθάνοιχτη την πύλη της προόδου και της ανάπτυξης για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες όσο είναι αυτές που διανύουμε», ανάφερε, από την δική του πλευρά, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις