Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλησιάζει η ώρα των Startupper Awards – Έως την 1η Φεβρουαρίου η ψηφοφορία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για το διαγωνισμό των Startupper Awards.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε στα Startupper Awards

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου, ενώ η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση – πάρτι – στο χώρο του Orange Grove.

Οι υποστηρικτές

Τα Startupper Awards τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης, του ΣΕΒ και της ΕΧΑΕ, και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ENDEAVOR Greece, του ΣΕΚΕΕ, της Hellenic Startup Association και του Orange Grove.

Startupper Awards: Το οικοσύστημα βραβεύει τις εταιρείες του

Τα εννέα από τα δέκα Startupper Awards

Best New Startup
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Υπό αυτό το πρίσμα, οι νέες startup θεωρούνται νικητές καθώς ξεκινούν το σχετικό ταξίδι και ήδη έχουν αποκομίσει “πλούσιες” εμπειρίες. Ωστόσο, ορισμένες εξ’ αυτών το έχουν κάνει καλύτερα, με ορατά αποτελέσματα, έχοντας κερδίσει τα βλέμματα, χρηματοδότηση, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Best Startup Idea
Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μιας startup επιχείρησης δεν είναι άλλο από την ίδια την ιδέα. Αυτή, δεν έχει να κάνει μόνο με το αντικείμενο που θα ασχοληθεί, αλλά συνδυάζεται και με τον τρόπο που θα το εφαρμόσει.

Best Disruptor
Βασικό συστατικό επιτυχίας μιας startup είναι να “ταράξει” τα λιμνάζοντα ύδατα ενός τομέα, δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Υπάρχει; Και εάν ναι, ποιο είναι αυτό;

Best Social Responsibility
Μπορεί να υπάρχουν -και συνήθως αποτελούν την πλειοψηφία- οι startup που εστιάζουν στην επιχειρηματική επιτυχία, ωστόσο υπάρχουν και εκείνες το μοντέλο των οποίων βασίζεται στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα. Αναδείξτε τις!

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε στα Startupper Awards

Best Business Remodeling
Βασικό κομμάτι της πορείας ενός startup είναι η αλλαγή των προτεραιοτήτων του και η προσαρμογή στις εκάστοτε ανάγκες, αλλά και στις συνεχείς μεταβολές των δεδομένων. Τις περισσότερες φορές, η συγκεκριμένη προσαρμογή απαιτεί αλλαγές εκ βάθρων και για αυτό ορισμένα startups το πετυχαίνουν και άλλα όχι. Ποια πιστεύετε πως το πέτυχαν;

Best Fast Growth
Το ζητούμενο για κάθε επιχείρηση αλλά κυρίως για κάθε startup η οποία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Πρόκειται για το απαιτούμενο μέσο ώστε να ωθήσουν την αρχική τους ιδέα να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα. Ποιές εταιρείες το κατάφεραν καλύτερα;

Best Πρωτοβουλία
Στα πρώτα τους βήματα οι startup επιχειρήσεις χρειάζονται πολύπλευρη στήριξη, τόσο οικονομική, αλλά κυρίως σε επίπεδο συμβουλών και υποδομών. Στην Ελλάδα υπάρχουν -πλέον- πρωτοβουλίες με στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης. Ψηφίζουμε, λοιπόν, προκειμένου να αναδείξουμε την καλύτερη από αυτές.

Best Global Startup
Είμαστε ξεκάθαροι: Startup που δεν το ενδιαφέρει να επεκταθεί εκτός των ελληνικών συνόρων δεν εμπίπτει στην έννοια του startup! Ποιο είναι, όμως, το ελληνικό startup που έχει καταφέρει να εδραιωθεί καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σε διεθνές επίπεδο;

Best Crowdfunding Platform
Ένα είναι βέβαιο. Μια startup θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για να προχωρήσει. Εκεί έρχονται να δώσουν λύση οι εναλλακτικές πλατφόρμες όπου μπορεί εύκολα να παρουσιαστεί η ιδέα στους υποψήφιους επενδυτές και να παρέχει έτσι την ευκαιρία χρηματοδότησης.

Όλα τα βραβεία θα απονεμηθούν μετά από ανοιχτή – δημόσια- ψηφοφορία μέσω του Startupper.gr και την πλατφόρμα E-SURVEY, ενώ η οργανωτική επιτροπή θα δώσει ένα και μόνο βραβείο που θα ανακοινωθεί στο πάρτι της απονομής των βραβείων.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε στα Startupper Awards

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις